kedd, június 30, 2015

21: Létrák

Késő délelőtti mozgolódás. A terem szinte üres volt:
  • Golyós felvezetés @32: swing (két illetve egykezes), clean, snatch, c&p, mp, dupla clean, dupla c&p, dupla mp, mindenből 2x5 ismétlés, minimális pihikkel
  • Duplagolyós C&P @36-@36 + Húzódzkodás 10kg létrák: (5-4-4), összesen 35 felvétel és nyomás és 35 húzonc
    • Szegtörés: 7x230, 7.6x260, 7x200
    • Vastag rudas felhúzás: 3x2x130kg, 2x10x105kg
    Ennyike. A felvezetésnél a @32-es golyókkal nyomultam, majd jöttek a létrák. Egy kis fogáserősítéssel zártam. Szakítás és szauna nem volt, mert sietnem kellett. Sajnos délután nem lesz szauna-szeánsz, mert kevés a jelentkező.

    Holnap szerda.

    hétfő, június 29, 2015

    Egri kirándulás

    Hétvégén Egerben voltunk, szilvásváradi és siroki kirándulással.

    Arányok (Eger, Bazilika):

    A minaret felső részéről a csigalépcső. Az arányok végett kiraktam a lábam. Ide fóbiás és kövér ember fel nem jön. A felső 20 lécsőfoknál kimondottan szűk volt a hely, úgy kellett magam fel- illetve lepréselni :-) Összesen 97 lépcsőfok. A család nem is vállalkozott rá, de lent várva a sorunkra (egyszerre 8 ember mehet fel és le) a 10 év alatti gyerekek sorra dobták be a törölközőt már az alsó pár lépcsőfokon. Lefelé hátrafelé dőlve kellett jönnöm (kapaszkodva a már elhagyott lépcsőkbe), mert bevertem volna a fejem a felső lépcsősorba. Amúgy a lábam fele nem fért rá a csúszós lépcsőfokokra. Szóval izgi 100 kg feletti, 190 cm magas gyereknek:

    A várat szépen rendben tartják, sőt építettek egy külső sétányt is, ahol a palota nyugati fala mentén lehet körbemenni. A képen a főbejárati rész. Szerencsére nem volt meleg, mert a 30 fok a várfalon nagyon forró tud lenni. Jó sok kiállítóhely van, még 3D-s mozi is, kis- és nagyfilmmel.

    Modern várépítők. Egyszer jó lenne már egy olyan várat megnézni, ami K É S Z!
    Most éppen a kazamatákat újították fel illetve néhány várfalat magasítottak...

    Szilvásváradi kiruccanás.
    Vonatozás, forrás, barlang, vízesés (több is), kristálytiszta tavak, erdei múzeum, stb. Szépen karbantartott látványosságkupac. Mondjuk egy pisi 150 Ft volt...
    Feljáró az ősemberbarlanghoz. Jó kis meredek kaptató. Tovább akartunk menni Bazsival a 958 méteres Istállós-kőhöz (Bükk egyik legmagasabb csúcsa, szűk 2 km-es út vezet fel rá), de lefújtam, mert nagyon lógott az eső lába és tudom, hogy az út igen veszélyessé vált volna egy esőtől. Majd máskor.

                                              Csúcstámadás helyett vadetetés:

                                             Majd emberetetés:

    Siroki kirándulás.
    A siroki várban majd 30 éve voltam utoljára: gimisként keresztbe-kasba bejártam a Mátrát és a Bükköt. Akkor ez a vár még egy kopasz hegy tetején lévő kőrakás volt néhány fallal, illetve egy barlangos átjárón lehetett feljutni a felső várba. Mára gyönyörűen kiépítették (bár fantázia alapján, mert a császáriak és a lakosság 1713 után gondoskodtak róla, hogy ne sok maradjon belőle), igaz a felső várba a feljárót még most csinálták. De sebaj, a többi nagyon szépen ki lett építve. Frankó bemutatóterem is van, videóval, felvehető török ruhákkal, kirakóval és egyebekkel. Jó ötlet, hogy a vár a török katonaság életét mutatta be és nem a magyar vitézekét. Erre ott van Eger.

    Ez az egyik elképzelés, hogy hogyan is nézhetett ki ez a bevehetetlen szikla- és barlangvár. Sosem ostrom és csata útján cserélt gazdát:

    Közel van a Barát és Apáca szikla, valamint a Török-asztala. Ezek kilátópontok a vártól pár száz méterre. Lefelé jövet találtunk egy nőstény szarvasbogarat. Bazsi egyik ujját meg is csípte a két hatalmas rágójával. De nem dobta el!















    Frankó pár nap volt. Rékát jó párszor a nyakamban kellett cipelni, ráadásul hosszan lefelé. Lett is iszonyatos izomlázam mindkét elülső sípizmomban. Hiába, ezeket az izmokat egy alföldi gyerek szinte alig használja. Én meg még annyira sem :-)

    péntek, június 26, 2015

    20: Pénteki vegyeske

    Délutáni mozgolódás:
    • Duplagolyós C&P + Húzódzkodás: 2x[5x(@24-@24) + 5], 2x[(3x(@32-@32) + 3x(+10kg)], 2x[(2x(@36-@36) + 2x(+25kg)], 6 felvezető sorozat  
    • Duplagolyós MP @40-@40 + Húzódzkodás (+@32): 8x(2 + 1), minden 3 percben, a maradék idő pihi, összesen 16 nyomás és 8 húzonc
    • RT-s farmer @40-@40: 5 kör a tornateremben 3:50 alatt
    • Szegtörés: 7x200, csak egy szeg, mert kezdődött a nyújtás
    • Gyógytorna: 45 perc nyújtás
    Ennyike. Könnyű nap, nagy súlyokkal, kevés ismétléssel, sok pihenőkkel, no meg persze fogáserősítés és gyógytorna.

    Hétvégén egri kirándulás.

    szerda, június 24, 2015

    19: Kiegészítők

    Délutáni mozgolódás. A szokásos program:
    • Ferdepados nyomás kézisúlyzókkal 40kg-40kg3x10, négy felvezető sorozattal, minden sorozat után 2-2 RT emelés
    • Húzódzkodás kötélen: 5x3
    • Koffercipelés 2x90kg + Döntött törzsű evezés vastag rúddal: 6x(14 méter + 10), összesen 11:16
    • Állóvádli 60kg: 5x16, minimális pihenőkkel
    Ennyike. Munkás és egyben közepes nap. A koffer idején kicsit javítottam, a vádlinál használt súlyon meg emeltem. A jobb tenyeremen van egy vízhólyag (a hétfői szakítás lehet a ludas), ezért a swing kimaradt. De valahogy nem is hiányzott. A szauna nem volt felfűtve, így az is felejtős. Végül is tegnap kaptam a jóból...

    Holnap csütörtök és pihinap.

    kedd, június 23, 2015

    Szauna szeánsz

    Ma szeánsz. Előtte egy rövid edzéske a kis @24-es golyóval:
    • C&P @24 létra: 5x(2-3-5-10 fokos létra), összesen 100-100 felvétel és nyomás, kb. 24 perc alatt
      • Szauna szeánsz: 3 körös

      Ennyike. A golyózás gyakorlás jellegű volt, semmiképp nem akartam a szeánsz előtt komolyabb melót.
      Maga a szeánsz 3 körből állt:
      1. Eper, sárgadinnye és még valami illat. Minden illat esetén legalább 3 felöntés van, minden felöntés után pedig különféle módon való legyezés (egy illetve két törölközős, zászlós, nagy legyezős, stb.). A legyezéseknél van laza csapkodós, fej felett pörgetős, könnyed legyezős és általában a vége felé van olyan, hogy odaáll eléd és teljes erővel 3-4 ismétlést (alulról kezdve) csap a törölközővel. Na, ez olyan, hogy a levegő bennszorul, szem fennakad...
      2. Nyírfa, valami más aztán itt volt egy tengeri só és natúr joghurtos ledörzsölés (a szeánszot vezető mindenkinek ledörzsölte a hátát :-), a többi testrészünket mi magunk. Aztán eukaliptusz a végére.
      3. Málna, kabuka vagy mifene, majd végül pisztácia. Itt is volt egy bedörzsölés: tejszínhabos eper. Ezt meg is lehetett enni :-) Már ha lett volna kedvem 100 °C + legyezés esetén enni...
      Az egész pihikkel együtt szűk 2 óra hosszú volt. Nagyon tetszett. Jól tettem, hogy nem edzettem egy komolyabbat előtte, mert biztos leestem volna a padról :-). Jövő héten is megyek!

      Holnap szerda.

      hétfő, június 22, 2015

      18: Létrák és szakítás

      Esti edzéske. A tornateremben TRX (két óra egymás után), aztán egy más fajta csoportos foglalkozás (valami furcsa „külföldi” neve van, meg sem jegyeztem), így a teremben golyóztam. Szerencsére nem voltak sokan, nem zavartam senkit és engem sem zavartak:
      • Golyós felvezetés @32: swing, clean, snatch, c&p, mp, dupla clean, dupla c&p, dupla mp, mindenből 2x5 ismétlés, minimális pihikkel
      • Duplagolyós C&P @36-@36 + Húzódzkodás 10kg létrák: (5-4-4), összesen 35 felvétel és nyomás és 35 húzonc
        • Szegtörés: 7x230, 7x200
        • Vastag rudas felhúzás: 3x3x130kg, 2x15x100kg
        • Snatch @32: 10x(minden percben 15 ismétlés) összesen 150 ismétlés 10 perc alatt
        • Szauna: 1 kör
        Ennyike. A felvezetéshez nem vittem ki a két @24-es golyót, helyette egy hosszabb bemelegítést végeztem a @32-es golyóval illetve golyókkal.
        A létrákban egy picit előrébb léptem, nem vert agyon :-) aminek örülök is, hiszen ez gyakorlás jellegű móka. Nem célom, hogy úgy kelljen magam hazavonszolni edzés után. A szokásos gyakorlatokat lepörgettem, majd szakítással zártam. No meg egy kör szaunával.
        Amúgy a húzoncokon már érződik, hogy már csak 107 kg körül vagyok. Az erőszintem nem csökkent (legalábbis nem érzek visszaesést), de jobban bírom magam. A szakításnál is látszik, hogy könnyedén letolom 10 perc alatt a 150 ismétlést a @32-es golyóval. Edzés végén. Ja, meg azért mintha már észrevehető lenne rajtam néhány kis izomkupac. Vagy csak a tükör torzít :-)

        Holnap kedd és szauna-szeánsz. (Ha nem marad el, mert eddig én vagyok az egyetlen jelentkező.)

        vasárnap, június 21, 2015

        Uszoda

        Családi kirándulás az uszodába. Betti 20 hosszt, Bazsi 14 hosszt tolt le, Réka fázott. :-)

      • 2000 méter gyors laza tempóban, egy megállóval
      • 1,5 óra játék 

      • A szaunát kihagytam, inkább a családdal majomkodtam.

        Holnap hétfő.

        péntek, június 19, 2015

        17: Pénteki wellness

        Délelőtt egy kis fahordás, ugyanis rendeltem kb. másfél köbméternyi - fenyőgerendák szélezéséből visszamaradó - hulladékfát gyújtósnak. Ezek nagyon vékony deszkák és lécek, minden második puszta kézzel simán méretre törhető. Legalább két évig elég lesz. Nem kell szilánkolni, nagyon könnyű vele tüzet gyújtani.
        Délután pedig wellness:
        • Duplagolyós C&P + Húzódzkodás: 2x[5x(@24-@24) + 5], 2x[(3x(@32-@32) + 3x(+10kg)], 2x[(2x(@36-@36) + 2x(+25kg)], 6 felvezető sorozat  
        • Duplagolyós C&P + Húzódzkodás: 10x(1x(@40-@40) + 1x(+@32), minden 2 percben, a maradék idő pihi], összesen 10 felvétel-nyomás és 10 húzonc
        • Gyógytorna: 60 perc nyújtás
        • Szauna: 1 kör
        Ennyike. Kicsit késve estem be a gyógytorna előtt, ezért a fogáserősítés és lihegtetés máról kimaradt. Annyi baj legyen, ez amúgy is a könnyű nap, most még könnyebb lett :-). Persze a gyógytorna „nemcsak játék és mese”, még törperős is félve menne be a nénihez.
        Egy kör szaunával zártam a napot.

        Holnap szombat.

        csütörtök, június 18, 2015

        Fűnyírás és Aquarius

        Délelőtt kerti munka:
        • Fűnyírás: az év negyedik fűnyírása, szűk három óra alatt lett meg
        A gyep nagyon rondán nézett már ki, bőven ideje volt rendbe tenni. Sajnos az egyik tujasoron tujaszúra utaló jeleket észleltem. Találtam is két-három apró bogarat, így a gyanú bizonyosságot nyert. Szar ügy, a kémia permetezés nem túl hatásos ellenük (de azért adok neki, de kis permetezővel és az ágak tövére), marad a bogarászás és az égetés.

        Délután családi kirándulás a nyíregyházi Aquarius élményfürdőbe. Ez egy három nagy teremből álló élményfürdő, két hosszú és két rövid csúszdával, sodrófolyóval, kis hullámmedencével, gyermekvilággal, gyógyvizes élménymedencével, büfével, étteremmel. A kinti részt is felfedeztük, szinte teljesen üres volt. Három óriási csúszda, hatalmas sodrófolyó, frankó jakuzzi.
        Nagyon megérte elmenni, tartalmas délután volt. Záróráig maradtunk. No meg, igenyösen elfáradtunk.

        Holnap péntek.

        szerda, június 17, 2015

        16: Kiegészítők

        Ma vegyes felvágott volt a menü:
        • Ferdepados nyomás kézisúlyzókkal 40kg-40kg3x10, négy felvezető sorozattal, minden sorozat után 2-2 RT emelés
        • Koffercipelés 2x90kg + Döntött törzsű evezés vastag rúddal: 6x(14 méter + 10), összesen 13 perc
        • Függeszkedés törölközőn szűk fogással: 3x(amíg le nem estem)
        • 3x5 perc alsó végtag: a három gyakorlat végrehajtása között 1 perc pihenőket tartottam:
          • swing - 10x(10 ismétlés minden fél percben)@48
          • egylábas guggolás bordásfalnál - 10-10-9-9-8-8-7-7-6-6-5-5-4-4-3-3-2-2-1-1
          • állóvádli - 5x(16 lassú minden perc elején)x50kg
        • Szauna: 2 kör
        Ennyi. Edzés közben az egyik nagydarab srác odajött, hogy ő is emel egy párat a Rolling Thunderrel. Magamban már előre mosolyogtam a végeredményen, mert tudtam, hogy csak a súlyokat nézte (75 kg), amit azért nem nehéz egy kézzel és egy normál fogantyúval megemelni. Látni kellett volna az arcát, amikor rájött, hogy még megmozdítani sem tudja, nemhogy emelni. Át is ment a terem másik végébe :-)

        Holnap csütörtök és csúszdapark.

        kedd, június 16, 2015

        15: Létrák és szakítás

        Késő délutáni edzés:
        • Duplagolyós C&P @36-@36 + Húzódzkodás (párhuzamos fogással) 10kg létrák: (4-4-4), 26 perc alatt, összesen 30 felvétel és nyomás és 30 húzonc
          • Szegtörés: 7x230, 7x200, 7.6x260
          • Vastag rudas felhúzás: 3x3x130kg, 2x20x90kg
          • Snatch @36: 10x(minden percben 10 ismétlés) összesen 100 ismétlés 10 perc alatt
          • Szauna: 2 kör
          Ennyike. A létráknál +10 kg-mal húzódzkodtam, a felvétel-nyomás maradt ugyanannyi. Egy kis fogáserősítés következett, majd egy rövid lihegtetős rész. Nagyon biztonságit mentem, mert tele a tenyerem bőrkeményedéssel, nem akartam egy soká gyógyuló bőrfolytonossági hiányt.
          Tenyeremet rendbe kell tennem, mert kellemetlen eme rettenetes helyzet. Meg kell reszelnem, nem lehet vele rendesen szneccselnem. Fene egye meg.

          Sajnos a szeánsz elmaradt, pedig direkt úgy mentem, hogy az edzésem akkor érjen véget, amikor az kezdődik. A szaunamesternő - a táncolós - nem ért rá. Majd a jövő héten. Helyette magamnak tartottam egy két körös szeánszot. De csak ücsörögtem és nem táncoltam.

          Holnap szerda.

          vasárnap, június 14, 2015

          Uszoda

          Nagyon régen voltam, pedig már sokszor elhatároztam, hogy rendszeresen fogok járni. De valahogy mindig ez marad ki. Persze ebben része volt a lábujjam törésének illetve, hogy sokszor kellett hétvégente melóznom. De ezeknek most már vége. A mai kiruccanás alapvető célja volt, hogy a tegnapi favágás-fahordás páros letaglózó hatását próbáltam ellensúlyozni valami kis aktív pihenéssel:

        • 1500 méter gyors laza tempóban, olyan ez, mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni
        • 20 perc gyógyvizes punnyadás. Majdnem bealudtam, engem ez a gyógyvíz nagyon ki tud ütni, más meg félnapokat pofázik benne :-)
        • 3 kör szauna. Mindannyiszor jó sokáig hűtöttem magam a jéghideg merülőmedencében

        • Mintha kicseréltek volna, jó ötlet volt kimenni!

          Holnap hétfő.

          szombat, június 13, 2015

          Fiskars X17 : a mestermű!

          Ma favágás:
          • 15 mázsa kuglis akác felhasogatása: 5 és fél óra meló
          • A hasogatott fa behordása, berakása, a terep rendezése: 3 óra családi segítséggel
          A tegnap vett Fiskars X17-es hasító fejsze nagyon-nagyon jól vizsgázott:
            • Két kézre fogva semmilyen görcsös kugli nem jelentett neki akadályt, kb. fele annyi erőbefektetéssel (egy hagyományos nagy hasítófejszéhez hasonlítva) mindent szétkapott.
            • Soha nem szorult meg egy-egy nagyobb görcs estén. Pedig voltak ám!
            • Nem sújt vissza a nyél a nagy ütések során. Egy hagyományos nyelű fejsze használata után a munka végeztével sokszor fájtak az ujjaim és a csuklóm az ütések visszaható ereje miatt. Most semmi. Pedig egyhúztomban letoltam a 15 mázsa kuglis akácot. Az üreges nyél hozza magával ezt a hatást, elnyeli a visszaható erőt.
            • Egy kézzel fogva (kb. a nyél közepén) pont olyan, mint egy sima egykezes fejsze, hatékonyan és gyorsan lehet vele melózni.
            • Nem kell munka közben azzal foglalkozni, hogy az esetlegesen meglazult nyélbe újra beékeljük, mert ez nem tud meglazulni.
            • A nyél strapabíró, pedig párszor elnéztem a pozíciót és kapott a fej alatt a nyél is az ütésből (még velem is előfordul egyszer-kétszer, pedig ez a kezdők betegsége). Semmilyen hatással nem volt rá. Egy hagyományos nyél már elkezdett volna szálkásodni. 
            • Könnyű és kecses, élvezet vele dolgozni, nem fárasztja a csuklót a fej nehézsége. Nagyon jól ki van egyensúlyozva.
            • Egyszerű megélezni a hozzá kapható élezővel. Amúgy a 15 mázsa akác meg sem kottyant az élének, úgyhogy még nem használtam az élezőt :-)

          Van viszonyítás alapom, hiszen sok-sok éve vágom már a fát, sokféle fejszével. Általában egy nagy hasítófejsze és egy kis egykezes fejsze volt a munkaeszközöm, de ennek vége. Aki sajnál érte 11.000 Ft-ot (annyiért vettem, mert pont akciós volt), az csak kínlódjon a hagyományos fejszékkel, nekem nagyon bejött. Nem kell variálni a fejszékkel, ez mindent tud.
          A gyengébb embereknek pedig ott az X25-ös vagy az X27-es, ami szerintem már Thor kalapácsával vetekszik illetve az X11-es pedig kis hasítófejszének. A kettő együttes ára szűk 40.000 Ft körül van. Úgyhogy érdemes edzeni és rutint szerezni, mert akkor elég egy X17-es 16.000 Ft-ért (akciósan 11.000).

          A vágás könnyűsége az időn is látszik, általában 2 mázsa kuglis fát szoktam óránként felaprítani (ezek normális hasábok, nem olyan, mint amikor az ember egy autógumiba belerakja a kuglikat vagy körbetekeri valamivel, aztán ész nélkül elkezdi püfölni. Ilyenkor mindenféle nagyon kicsi és nagyon alaktalan hasáb keletkezik, ami a kályhába vagy be sem fér, vagy azonnal ellobban mert olyan kis vékonyka lett), most 2.7 mázsa volt óránként és 15 mázsa egyszerre, máskor 10 mázsa után már minden bajom van, nem is nagyon emlékszem, hogy 10-nél egyszerre többet (kulglisból) letoltam volna egy napon.
          ÉÉÉÉÉS még - családi segítséggel - be is raktuk a helyére. Még Réka is tolta a talicskát (zömét Betti), Bazsi pedig egy új technikával gyorsította fel a kosárba rakást. Jól el is fáradtak :-) Meg bizony én is.

          Kész! Az első másfél órában a kisebbik kupacnál volt az árnyék, aztán a nagyobbik csomónál.


          A Fiskars X17-es csodajószág. Nagyon szépen teljesített. Meg persze én is, mert azért mozgatni is kellett :-)

          Jöhet Sisvai tele! (Nádudvari postamester, az 1800 évek elején lovaival beleborult az árokba a falu szélén és a lovakkal együtt megfagyott)

          Holnap vasárnap. Én meg sem fogok mozdulni. Már most is alig tudok.

          péntek, június 12, 2015

          14: Függőlegesek és gyógytorna

          Késő délutáni edzéske. Mivel az elmúlt három napban már két edzésem és két fejszés munkám is volt, így egy kis gyakorlós napot tartottam. Persze a gyógytorna, na az kemény volt, mint mindig:
          • DuplaC&P felvezetés: 3x5x@(24-@24), 3x5x@(32-@32), a felvezető mini edzés :-)
          • DuplaC&P @36-@36: 20x(minden 30 mp elején egy ismétlés, a maradék idő pihi), összesen 20 felvétel és nyomás 10 perc alatt
          • Vastag rudas felhúzás: 3x3x130kg, 3x10x110kg
          • Gyógytorna: 60 perc
          Nagyon nem hajtottam magam, mert holnap nem szeretnék robotként mozogni fejszével a kezemben. Sajnos a szauna kimaradt, mert nem volt bekapcsolva, így 30 fok volt csak bent. Ennyi meg kint is van :-)

          A nyújtás közben a gyógytornász nénike 10 percenként két ismétléses (földről indított) felhúzásokat végzett, mert erősödni szeretne. Ja, 100 kg-mal. Amúgy be sem melegített rá, csak autóval megérkezett, összerakta és kezdtük az órát. Ő meg az elemeléseket. 65 kg. Mármint a nénike.

          Az egész éves munkám dicséreteként megleptem magam egy apolló-rúddal és egy Fiskars x17-es közepes méretű hasítófejszével. A rúdra leadtam a rendelést, a fejsze pedig már itt van a kezemben. Remélem beválik! Az eladó váltig bizonygatta, hogy csak kézbe kell venni és a kuglik maguktól szétesnek. Én pedig mindent elhiszek...

          Hétvégén favágás. Pontosabban csak tartom a kezemben a fejszét, a kuglik meg ugye maguktól...

          csütörtök, június 11, 2015

          13: Duplások

          Déli edzés. Nem variáltam túl a dolgot:
          • Duplagolyós C&P @36-@36 + Húzódzkodás létrák: (4-4-4), 24 perc alatt, összesen 30 felvétel és nyomás és 30 húzonc - nem törtem magam össze benne
            • Rolling Thunder emelés: 5x(2-2)
            • Duplagolyós swing @24-@24: 5x10, 30 mp-s pihikkel, majd közvetlen folytatásként
            • Duplagolyós snatch @24-@24: 5x10, 1 perces pihikkel
            Ennyi és nem több. Pont elég is volt a tegnapi fejszézés után. Ma meghozták a tegnap megrendelt 15 mázsa fát is. Akác, jó nagy kuglikkal, ahogy a nagy könyvben meg van írva:


            Jó lesz! -2 kg :-)

            Holnap péntek.

            szerda, június 10, 2015

            Fahasítás és fűrészelés

            Késő délután egy kis fizikai munka:
            • Rönkök hasítása: hasító fejsze és ékek használata
            • Fűrészelés: asztali körfűrész
            Bő 3 óra hosszat betartott, különösen a hasítás volt nagyon fogós, a hasító fejsze büntet ám. Remélem kicsit barnultam is, mert nagyon-nagyon íróasztal színem van :-).
            Vettem egy frankó körfűrészt, védőszemüveggel is felszerelkeztem, de most már érzem, hogy fülvédőt is kellett volna, mert totál be van dugulva mindkét fülem. Amúgy mindent frankón hallok, csak olyan, mintha még mindkét fülemben zúgna a fűrész. Maga a körfűrész jól vizsgázott, mindössze négy alkalommal kellett elővennem a kézifűrészt.
            Rendeltem 15 mázsa kuglis akácot, mivel tavalyról megmaradt másfél sornyi fa, így szerintem ennyi elég lesz a következő télre. Nagyon száraz a fa, megéri mázsára venni. Remélem valóban abból a kupacból hoznak, amit mutogattak a fatelepen, mert ha nem, biz' isten rájuk borítom.

            Holnap csütörtök.

            kedd, június 09, 2015

            12: Munkás nap és Szeánsz

            Késő délutáni edzés. Reggel még egy óra hátmasszázs is befigyelt, mert az a gyulai nyomorék ágy teljesen nyomorékká tett. Kénytelen voltam elhívni a kedvenc vaskezű masszőrömet (aki amúgy méhész is, így elhozta a havi mézadagunkat is), hogy a csuklyásomból és a hátamból száműzze a görcsöket. Frankón sikerült, igaz, láttam közben néhány csillagot :-). Természetesen Betti is kapott a jóból, ugyanis ez egy masszőr házaspár, így őt is kezelésbe vették.
            Maga az edzéske:
            • Ferdepados nyomás kézisúlyzókkal 40kg-40kg + Húzódzkodás 15kg: 3x(10 + 5), négy felvezető sorozattal, minden sorozat után 2-2 Rolling Thunder emelés
            • Koffercipelés 2x90kg + Döntött törzsű evezés vastag rúddal: 4x(2x14 méter + 10, minden 3 perc elején, a maradék idő lihegés), összesen 12 perc meló
            • Snatch @24: 4x(minden 2 és fél percben 50 ismétlés, a maradék idő pihi), összesen 200
            • Szauna szeánsz: 2x15 perc + pihik
            Ennyi. A nyomás-húzódzkodás párosban már két felvezető sorozatnál is 15kg-mal volt a húzonc, azaz összesen 5x5. A koffer-evezés párosban most két hossz koffer után volt egy evezés, összesen 4 körben. Frankó kis páros :-)
            A szakításban végre sikerült jobb kar 50, bal kar 50, jobb kar 50, bal kar 50 leosztásban letudni a 200 ismétlést, annyi könnyítéssel, hogy minden 50 ismétlésnek 2 és fél percenként kezdtem neki, a maradék időben pedig törölköztem illetve a másik tenyeremet próbáltam szárazra törölni. Ugyanis amúgy a teremben elég fülledt volt a levegő, csak úgy folyt rólam a lé. Ráadásul nem vittem a kis teniszes csuklószorítót, ami nagyon jól felfogja az alkarról lefolyó verejtéket.
            Edzés után becsatlakoztam az éppen induló szauna szeánszba két kör erejéig (amúgy három körös a teljes program). Nagyon tetszett, egy szakképzett szaunamesternő tartotta, még táncolt is közben :-)
            Jövő héttől rendszeres programmá teszem, mert minden kedden van ilyen szeánsz és amúgy időmilliomos lettem szeptemberig. :-))))))))))))))))))))))))

            Holnap szerda.

            vasárnap, június 07, 2015

            11: @40 Goerner és szakítás

            Pár napig Gyulán voltunk egy kis előnyaralásra. A gyerekek még nem látták a várat illetve egyikünk sem volt még az AquaPalotában. Pénteken az élményfürdőben kezdtünk, mert úgy gondoltuk, hogy nem lesznek sokan. Valóban így volt, a kis családom rongyosra csúszkálta a seggét. Még Betti is. Különösen a Fel(l)ejtős csúszda tetszett. De nagyon. Sőt!
            Másnap városnézés, vár, cukrászda (A Kézműves és a 100 éves egy cég, rengeteg finomsággal!), Dottó, séta stb.
            Csak a szálláson lévő ágy volt számomra durva. Amúgy egy frankó kis apartmanban laktunk (Gyulán nagy divatja van ezeknek az apartmanházaknak, itt Szobin nem sok van ilyen), a gyerekeknek külön rész, olcsó is volt, szép, tiszta, mindennel felszerelt, fedett parkoló, tényleg csillagos ötös. ÉÉÉÉS akkor beraknak egy olyan franciaágyat, amin egy középre lejtő, örökre kifeküdt, százéves, besüppedt matrac van. Reggelente fájt a derekam, a hátam, szóval mintha egy úthenger ment volna végig rajtam az éjszaka. De nemcsak én, Betti is ugyanígy érzett.
            Ezt soha nem fogom megérteni, hogy ha valaki befeccöl 3x8M Ft-ot (mert három apartmanja is volt a tulajnak a házban), akkor mi a f@szért nem vesz egy új matracot. Kötelezném a vendéglátókat, hogy évente egy alkalommal minden ágyukban éjszakázzanak egyet. Na mindegy, ettől eltekintve frankó kiruccanás volt.

            Egy kis pihi az odaúton:

            Jövök, meneküljetek! A mellette lévő zöld csúszdán 9,25 mp alatt jöttem le. Hi-hi, ide bizony jól jön 100+ kg!

            A szállás szó szerint a vár tövében volt:

            CSéGó fiúcska, SHER asszonyka, Réka és én:

            Árnyak:

            A belváros. Innen szép és romantikus, de a hidak alatt spontán nyilvános WC és bűz. Ez is Gyula!

            A nyomorék ágy a mai edzésemre is rányomta a bélyegét, mert ma (már itthon) ebéd után egy kis edzéske befigyelt, bár nagyon nyominak éreztem magam:
            • Goerner-lánc@40 + Húzódzkodás 20kg: 10x(1G + 3 húzonc), minden 3 perc elején kezdtem neki
            • Szegtörés: 7x230, 7x200, 7.6x260
            • Snatch @40: 8x(minden percben 15 ismétlés, a maradék idő pihi), összesen 120 ismétlés 8 perc alatt
            • Függeszkedés törölközőn szűk fogással: 3x30mp
            • 2 kör szauna
            Egy láncszem felépítése (kb. fél perc meló): bal kar snatch-mp-clean-mp, majd ugyanez a jobb oldalon. Összesen 20-20 nyomás, 10-10 szakítás, 10-10 clean és 10 egykezes swing (a kézcsere). A Goerner után mindig volt 3 húzonc 20kg-mal. Egy kis szegtörés (ez flottul ment), majd a lihegtető rész. Itt most nem a piros @40-es golyót hajigáltam a fejem fölé, hanem a szürkét. Ennek a füle teljesen sima. Bizony sokszor éreztem, hogy most azonnal kicsúszik a kezem közül és elhajítom. De nem.
            Függeszkedéssel és szaunával zártam.

            Holnap hétfő.

            csütörtök, június 04, 2015

            10: Duplások és lábazás :-)

            Délelőtti gyors edzés. Kellemes idő volt a teremben, mentek a légkondik:
            • Duplagolyós gyakorlás @36-@36: 5 kör az alábbiakból, minden sorozatnak percenként kezdtem neki, a maradék idő pihi, 1 kör felépítése:
              • 4 dupla clean
              • 3 dupla mp
              • 4 dupla clean
              • 3 fűrészelős nyomás
              20 perc alatt összesen 40+10 dupla clean, 15 dupla mp és 15-15 fűrészelős nyomás
              • @44-es meló: 3 kör az alábbiakból, minden körnek 4 percenként kezdtem neki, kb. körönként 1 percem maradt pihenni, 1 kör felépítése:
                • 5 renegát evezés
                • 5-5 padlónyomás
                • 5 húzódzkodás
                • 56 méter farmerjárás a tornateremben - 2 tornatermi kör
                12 perc alatt összesen 15 renegát, 15-15 padlónyomás, 15 húzódzkodás és 168 méter farmer
              • 3x5 perc alsó végtag: a három gyakorlat végrehajtása között 1 perc pihenőket tartottam:
                • swing - 10x(10 ismétlés minden fél percben)@48
                • egylábas guggolás bordásfalnál - 10-10-9-9-8-8-7-7-6-6-5-5-4-4-3-3-2-2-1-1
                • állóvádli - 5x(15 lassú minden perc elején)x60kg
                Ütős volt!
              A mai edzést három - igenyösen intenzívre sikeredett - részre tagoltam:
              1. Az első 20 percben duplagolyós meló: egy biztonsági menetet vittem végig, a felvételeknél 4 ismétlésekkel, a nyomásoknál 3 ismétlésekkel melóztam. Természetesen volt 1-1 teljes környi felvezetés a @24-@24 illetve @32-@32 párossal.
              2. A második 12 percben nagy golyós strandizom fejlesztés, mert már itt a nyár! Csak úgy folyt rólam a víz, pedig mentek a légkondik.
              3. A harmadik 15 percben kifingattam magam a swingekkel, aztán lealáztam még a maradék combizmokat, végül bedurrantottam a vádlit.
              Frankó kis edzés volt!
              Most pár napig várlátogatás és csúszdahegyek. Meg sok-sok fagyi, süti és mindenféle jó. Ez utóbbi kajakupac persze nem nekem, én maradok a hús-zöldség hegyeknél, minimális szénhidráttal.

              Holnap péntek.

              szerda, június 03, 2015

              09: Munkás nap és gyógytorna - TS 108,8 kg

              Reggeli edzés, mert a gyógytornász néni reggel ért rá:
              • Ferdepados nyomás kézisúlyzókkal 40kg-40kg + Húzódzkodás 15kg: 3x(10 + 5), négy felvezető sorozattal
              • Felhúzás vastag rúddal 130kg: 3x3, fogáserősség célzattal
              • Koffercipelés 2x90kg + Döntött törzsű evezés vastag rúddal: 6x(14 méter + 10, minden 3 perc elején, a maradék idő lihegés), összesen 18 perc meló
              • Gyógytorna: 45 perc
              Ennyi. Nyomás-Húzódzkodás párosban már két felvezető sorozatnál is 15kg-mal volt a húzonc, azaz összesen 5x5. Egy kis felhúzás gyakorlás a vastag rúddal, majd farmer-evezés. Ez utóbbi brutálra sikeredett, pedig csak minden két percben kezdtem neki. A farmer után közvetlenül volt az evezés az egyik kofferrel. 90 kg volt csak rajta, de bizony elég volt 10 ismétlést lepörgetni belőle a kofferezés után. Ütős 12 perc, ráadásul elég meleg is volt a tornateremben, úgyhogy szakadt rólam a víz.
              Gyógytornával fejeztem be, ez se volt kutya...
              Eltelt két hét, így ráálltam a mérlegre: 1,7 kg testsúlycsökkenés. Ezt nagyon reálisnak tartom. Az erőszintemen változást nem érzek, az erőállóképességem még mintha javult is volna (a szakítások jól mutatják), ez bizony döntően zsírból ment. Ezt a tempót szeretném továbbra is tartani. Ennél gyorsabban szerintem naturálon nem lehet, pontosabban nem érdemes, mert a szervezet hozzányúlna az izmokhoz.

              Holnap csütörtök.

              hétfő, június 01, 2015

              08: Erőcske és szakítás

              Ma este jutottam ki edzeni. Bár ne tettem volna, mert az edzőteremben nagyon sokan voltak, a tornateremben pedig egymás utáni TRX órák. Kiszorultam a tömegbe, de szerencsére találtam egy szabad sarkot. Gyorsan letudtam egy szűkített erőnapot, aztán bemenekültem a szaunába:
              • Duplagolyós gyakorlás: 2 kör (összesen 6 perc meló) az alábbiakból, minden gyakorlatban 5 ismétlés, minden gyakorlatnak percenként kezdtem neki, a maradék idő pihi, 1 kör felépítése:
                • dupla clean
                • dupla mp
                • dupla clean
                • fűrészelős nyomás
                @24-@24, majd @32-@32 a használt golyópár
                • DuplaMP @40-@40: 5x2
                • Húzódzkodás 25kg: 5x2
                • Snatch @40: 8x(minden percben 15 ismétlés, a maradék idő pihi), összesen 120 ismétlés 8 perc alatt
                • Szegtörés: 7x230, 7x200
                • Függeszkedés törölközőn szűk fogással: 3x30mp
                • Szauna: 2 kör
                A szakítás frankón meglihegtetett, ezért már megérte kimenni.

                Holnap kedd.