szerda, április 18, 2018

Súlylétrák (sok lépcsős)

Tiszta kora nyári idő lett, napközben majdnem 20 fokig felment a hőmérséklet. A falu totál üres, csak helyi lakosokat lehet látni. No meg az itt dolgozó külföldieket, köztük sok magyart. A terembe délbe mentem, ott sem volt senki:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Kétkezes swing(@32 »»» @48): 2x(5 lépcső x 10 ismétlés), összesen 100 lendítés
  • Clean&Press(@20 »»» @48): 3x(8 lépcső x 2 ismétlés), bal oldal végig aztán jobb oldal, összesen 48-48 felvétel és nyomás, minden egyoldali létra után 5 húzonc, azaz összesen 30
  • Húzódzkodás + Fekvőtámasz: 3x(10 + 10), a húzoncnál háromféle fogás, a fekvőnél magasra rakott láb
  • Fogáserő: szegtörés, gripper, függeszkedés kötélen
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
  • Melegvizes ücsörgés: 40 perc, közben mindenféle vízi attrakció
Ennyike. Ma csak a C&P gyakorlatban volt súlylétra. De itt mindjárt 8 lépcsős: a @20-tól indítottam és 4 kg-os lépésekkel jutottam el a @48-hoz. Minden golyóval két ismétlést végeztem. Folyamatos végrehajtás volt, csak a @44 és a @48 előtt álltam meg átgondolni :-). A @48 (a @44-hez hasonlóan) megint csak igen régen volt már a kezemben nyomásügyileg, nem ártott kicsit rákészülni. Frankón felnyomkodtam őket. Sacc/kb ballal 4, jobbal 3 ismétlés lehet bennem a @48-as golyóval. Ezzel egyelőre elégedett is vagyok, tekintve, hogy csak a @40-es golyót nyomkodom már jó ideje.
A létra során ha egy karral végigértem, akkor végeztem 5 húzódzkodást (ez inkább átmozgató, nyújtó jellegű volt a 16 felvétel és nyomás után), majd kezdtem a másik kart. Három teljes létrát toltam, amihez összesen 30 húzódzkodás kapcsolódott. Ezzel el is telt az idő, így már csak egy fekvőtámasz-húzódzkodás kombóra kerítettem sort, no meg a fogáserősítésre.
Edzés után - mivel a szaunát felújítják - jó darabig ücsörögtem a melegvizes medencében. Ez olyan, hogy van neki egy hatalmas benti része, ami a szabadban is folytatódik. Rengeteg élményelem van benne, az összeset kipróbáltam. Az egész medencében nem voltunk húsznál többen, a holtszezon itt is tetten érhető. Ha ilyen szép idő lesz következőleg, akkor készítek pár fotót is.

Holnap csütörtök.

Nincsenek megjegyzések: