csütörtök, július 02, 2009

Húzás kiegészítők: FreeDom


Ma egész napos kirándulás Debrecenbe a gyerekekkel: mozi majd játszóház. (Napon ma nem sokat voltunk, de nem is hiányzott).
A játszóház mellett közvetlenül van a FreeDom nevű edzőterem, régen Jimmy's Gym-nek hívták. Rengeteg féle Atlasz gép, állvány, fogantyú, rúd, súlyzó, tárcsa, szóval igazi keményvonalas terem. Itt ejtettem meg az edzést, persze most golyó nélkül, de ma az nem is hiányzott:
  1. Bemelegítés

    I. rész: Nagy súlyok 2-3 perc pihenőkkel

  2. Döntött törzsű evezés rúddal: 10x120kg, 2x6x130kg, 10x120kg
  3. Felhúzás: 3x200kg, 2x220kg, 1x240kg, ez kikívánkozott ma belőlem

    II. rész: Izolált pörgés 30-40mp pihenőkkel

  4. Köteles húzódzkodás: 3x8
  5. Melltámaszos evezés: 3x10x(folyamatosan csökkentve a súlyt)
  6. Mellhez húzás fentről hátgépen alsó fogással: 3x10x(folyamatosan csökkentve a súlyt)
  7. Invertált evezés: 3x10, a fogásszélességet variálva
  8. Kalapácsos bicepsz kézisúlyzókkal: 8x22kg, 8x26kg, 8x30kg, 8x34kg

    III. rész: Fogáserősség

  9. Tárcsás bicepsz: 3x(7-7)x10kg
  10. "Világ körül": 2x(1,5-1,5kör)x(2x15kg egybefogva), 2x(0,5-0,5kör)x(2x20kg egybefogva)

    IV. rész: Erőállóképesség

  11. Helyből felvétel láblökéses nyomással: 8x(30/30)x55kg, olyan 10-6 ismétlés ment

  12. Nyújtás
Az egyenes rudas evezés fogáserő és hátizom egyben. A 6 ismétlések elég jól mennek most már, csak erősödött a zárt fogáserő valamelyest.

A felhúzás nem volt betervezve, csak úgy jött. Valszeg megfogott a hely szelleme, látszik, hogy ez egy izom és erőszagú hely. Pont azon a részen edzettem, ahol Kathi Bélával készült még anno egy riport. Akkor guggolt: csak pakolta a tárcsákat és közben Rammstein! Iszonyat motiváló az a BBTV-s riport!
Sajnos ma már csak a lassú nézhető változat illetve pénzért letölthető van fenn, de nálam megvan az eredeti! Olyan ez a kis riport nekem, mint sok embernek a 300 című film.

Már nem az a guggolóállvány van, (még tavaly edzettem egyszer rajta) kicserélték egy rendkívül praktikus erőkeretre. Ha egyszer lesz egy saját kis kuckóm, egy ilyen lesz benne! Az állványon el voltak hajolva a fülek! Azért az nem semmi!

A második részben gyors, pörgetős gyakorlatokat végeztem, nagy súlyról lefelé haladva, aránylag kis pihenőkkel.

A melltámaszos evezés nem kellett volna, de már régen ki akartam próbálni egy ilyen gépet, így beillesztettem.
Na ez aztán izolál: semmi derék, kar, csak a hátizom dolgozik benne. (Már ha helyesen végezzük) Érzésem szerint ezzel látványos, széles, de funkcionalitás szempontjából nem sok mindenre használható széles hátizmot lehet felépíteni. Előszerettel használják is a profi testépítők.

A tárcsás bicepszet 15kg-mal is megpróbáltam, de az már nem ment. Így a 10 kg-os tárcsával kissé megnöveltem a penzumot.

A MetCon-os rész most helyből felvétel volt, láblökéses nyomással. Ha golyóval végeztem volna, akkor Clean and Push Press lenne a neve. Na ezzel ki is ütöttem magam, végem volt, mint a botnak. Mind fogásban, mind tüdőben. Ezt golyókkal is elfogom majd játszani, mégpedig a két @24-gyel!

Jó is edzés volt!

Szinte nem is voltak, a hosszú terem másik végében futógépeztek ketten + a teremedző bolondította a pultos kislányt.

Amikor eljöttem, akkor találkoztam egy hegyomlással: kb. egy fejjel magasabb és olyan 50-70kg-mal nehezebb emberke, mint én. Erősember, erőemelő típusú testfelépítés. Mindjárt tudatosult is, hogy mindenkinél van nagyobb és erősebb...

Mellékesen jegyzem meg, hogy van egy elég nagy elkülönített rész, ahol csak a mellizommal kapcsolatos gépek, padok vannak, valamint egy rakás kézisúlyzó. Bodys szemlélet...

Összeségében, ha debreceni bodys lennék, biztos itt edzenék!

Nincsenek megjegyzések: