kedd, január 24, 2017

Könnyű erő (3x5) - 112kg

A mai edzés:
  • GridX + bemelegítés: 15 perc
  • Könnyű erő 3x5:
    • Pincér: 3x(5-5)x@32
    • Húzódzkodás: 3x5x(+12kg), azaz 3x5x124kg
  • Vegyes bazár:
    • Padlónyomás@36 + Renegát evezés@36 + Invertált evezés: 3x(10-10 + 10-10 + 10)
    • Gripper: 5x(1-1) 
    • Rolling Thunder: 5x(1-1)
    • Wrist Curls rúddal: 3x(10x80kg)
  • Lihegtetős:
    • Swing@48: 2x20 + DuplaSwing@24-@24: 2x20 + DuplaSnatch@24-@24: 2x10, a hat sorozat között 30-40 mp pihik
  • GridX + nyújtások: 15 perc
  • Szauna: 1 hosszú kör nagy pihivel
Ennyike. A pincér most sokkal jobban ment mint tegnap, akkor valahogy nem találtam az erőt. Ezért is maradtam a felvezető 3x(5-5)@24 sorozatok után a @24-es golyónál 3x(10-10) ismétlés erejéig. Ma már éreztem a kraftot, így jöhetett egy 3x(5-5)-ös sorozat a @32-es golyóval.

A húzódzkodásban egy darabig feltüntetem a testsúly és az esetleges plusz terhelés összegét, mert kíváncsi vagyok, ha az étrendi ésszerűsítések hatása elkezd mutatkozni (azaz elkezd a testsúlyom csökkenni), hogyan változik a terhelés. Nő vagy stagnál, esetleg csökken (bár ez utóbbi nem valószínű, hacsak valamilyen sérülés nem következik be, de azt nagyon nem szeretném).

A lihegtetős ballisztikát mostantól az edzés végére rakom, mert a fogáserősítést nem tudom teljes erőbevetéssel végezni, ha már előtte leküldök pl. 100 swinget vagy 200 szakítást. Asszem ez érthető. Meg amúgy is jó az edzést úgy befejezni, hogy rendesen meglihegősödöm, lehet utána a szaunában ücsörögni :-)

Holnap szerda és ha minden jól megy, akkor uszoda.

2 megjegyzés:

MáT írta...

...elöször vmi elírásra gyanakodtam, de a végén megértettem, mi a 124kg a húzónál ;)

Olvasom a sok fogáseröt nálad. Töretlenül tolod ezt is. Egy dolog, ami egy jó ideje nincs... Hol vannak a kártyák? ;) Túl drága ahhoz képest, hogy már nem is nagy kihívás?

youtuben meg szoktam nézni a fogáserös gyaksikat, amiket csinálsz, és komolyan szemezek velük. Vegyes bazárnak nekem is be kéne iktatni vmit, mert tetszetösek. Mit javasolsz belépö gyakorlatnak, mivel kezdjek? Jóval régebben törölközöcsavarást csináltam, néha kisebb szegeket is hajlítgattam, aztán lógásokat, viszont ez utóbbi az amúgy is sok húzódzkodás után már nem olyan "érdekes", ugye "egyforma" mozgás, mint a húzódzkodás.

Névtelen írta...

A kártya drága, néha-napján szoktam egy-egy paklit eltépni, a legutóbb két hetet kaptam négyfelé egy magyar kártyacsomagot. Le is fotóztam, de a blogba nem raktam fel: a rokonságnak volt bemutató :-)

Ha nincs semmi eszközöd, akkor a törölközőn lógás (minél vastagabb annál jobb) elég jó a nyílt fogás erősítésére, pláne, ha még akasztasz magadra golyót nehezítésként. Akkora súly kell, hogy 20 mp-nél tovább ne nagyon bírd. Ezt lehet aztán egykezes verzióban is végezni.

Néhány napja feltettem egy videót a Wrist Roller-ről, ehhez nem kell csak egy vastag nyél, amire feltekersz egy kötelet, aminek a végén lóg egy golyó. Befelé-kifelé tekerve nagyon jó csuklóerősítő gyakorlat.

Persze ha van rudad, akkor lehet a Wrist Curls nevű gyakorlatot is végezni illetve a puska részére tekerve a kötelet Wrist Roller gyakorlatot is végezni. Ezekről teszek fel majd videókat. Ha van grippered, azt lehet nyomkodni. Most kezdtem én is el, jó sokáig csak lógtak itt, pedig pár évvel ezelőtt le sem tettem őket, akkor elég jól ment, most erős visszaseésből jövök felfelé :-). De a rúd meg a gripper már drága cucc.