csütörtök, szeptember 21, 2017

Szauna

Ma délután szauna a pár száz méterre lévő élményfürdő szaunacentrumában:
  • 25 perc melegvizes punnyadás
  • 1 kör ücsörgős
  • 3 hosszú kör felöntéssel, szaunaprogrammal
Minden egész órában egy 20 perces szaunaprogram van a legnagyobb szaunában, ami van vagy 100 fős. Középen egy óriási kályha, ott művészkedtek a szaunamesterek. Három ilyenen vettem részt.
Hatalmas merülőmedence, felette egy meleg vizes pihenő, de van egy tó is, ahol meg lehet mártózni. Meg sem számoltam, hogy hányféle egyéb szaunakabin van még, következőleg feltérképezem. Óriási pihenőhelyiségek, hatalmas jégkutak, számos különleges zuhany, szóval nemhiába 23€ a normál belépő. Most akciósan csak 15€.

Először ebben a szaunában voltam egy kört:

A felöntéseket itt tartották:

A következő kép alsó felében lévő komplexum a szaunacentrum. Hatalmas. Nem is fért rá a képre, lent még további szaunák vannak.


Olyan volt, mint egy nudista strand :-). Azért elnézve az embereket, itt feltűnően kevés az elhízott ember, sőt, mondhatni soványak. Legalábbis akik szaunázni járnak. Mondjuk a sport sem látszik rajtuk, azaz izmosnak sem mondhatók. Semennyire sem. Sőt, amióta itt szaunázni járok, mindössze egyetlen egyszer(!) találkoztam olyan sráccal, akin volt izom, azaz látszódott rajta a súlyzós edzés.

Szauna után mérleg: törölközővel a derekamon 97,75 kg voltam. Szépen leszálkásodtam, hol van már a téli 115 kg-os Sanyi. Úgyhogy nekem sem kell szégyenlősködni, sőt... :-)

Nincsenek megjegyzések: