vasárnap, szeptember 24, 2017

Dupla @32

Ma kellemes késő őszi idő. A faluban nagy felvonulást rendeztek: voltak itt tehenek, egy egész birkanyáj(!), kecskék, lovasok, fogatok, szekerek, traktorok (ezeken egy-egy foglakozást mutattak be, de totál élethűen, pl komplett kovácsműhely, sajtkészítő, favágás, stb.). No meg fúvószenekarok. Itt ennek nagyon nagy divatja van. A felvonulókat ostorosok kísérték. Az ostorokat sima kötélből fonják, nem bőrből. Nem is szólnak akkorát, de nagyon ügyesen forgatták őket. Egész kicsi gyerekek is csergettek. Meg kurjongattak. A nők is. Ez a jellegzetes osztrák magas hangú rikoltás. Ja, a férfiakon hosszú zokni, térdig érő bőrgatya, kockás ing, a nőkön pedig dirndli számtalan színvariációban.


Az otthoni felvonulásokkal összehasonlítva, kirívóan sokan és sokat isznak. Az út mellett állók és a felvonulók. Meg a biztonsági őrök. Mindenki. A laposüveg kötelező tartozék. Voltak olyan gyalogosok, akiknek a hátára volt szerelve egy nagy demizson, és abból osztogatták az út mellett állóknak az italt. Maguk meg a laposüvegeket húzogatták. Egy kocsma van közvetlen előttünk (természetesen minden nap dugig van - egy másik életemben kocsmáros leszek), ott megállt az egyik zenekar (a felvonulás közben), bementek és ittak egy-egy hatalmas korsó sört. Addig állt a menet :-). De ezt sokan eljátszották a felvonulók közül. Nagyon lassan haladtak emiatt, mert az úton sok kocsma van. Szerintem, mire a végére értek mindenki totál kiütötte magát. Mondjuk már itt féltávnál is sokan dülöngélve mentek...
Az egész bő két óra hosszán át tartott.

Edzésügyileg a két @32-es golyóval melóztam:
  • GridX + bemelegítés: 15 perc
  • Duplagolyós CP&MP létra: 3x(2-3-4), összesen 27 C&P, 27 MP
  • Párhuzamos fogású húzódzkodás: 5x10, az újonnan készített fogantyúkkal
  • Fekvőtámasz a golyók fülén: 5x10
  • Panel-farmer + Szumó elemelés: 3x(54 lépcsőfok fel-le + 20)
  • CoC1: 10-es létra visszafelé, folyamatos meló
  • GridX + nyújtások: 15 perc
Ennyike. A duplagolyós CPMP gyakorlatban ma létráztam. A múltkor 25x1 ismétlést toltam, ma pedig három darab 2-3-4 lépcsős létrát. Nagyon más a kétféle ismétlésszámú gyakorlatsor jelentette terhelés, hiába majdnem ugyanannyi az összmennyiség. Természetesen a létrák viszik el a nehézségi érmet, hiába van köztük sokkal több pihi, mint az egy ismétléses esetben.
A pénteken vásárolt két eszközből kiszedtem a rugókat és a borítást, így lett két üreges fogantyúm. Ezeket egy-egy kis lánccal felkötve, tudok párhuzamos fogású húzódzkodást végezni. Ennek örömére 5x10-et húztam is. Itt vannak a fogantyúk használatra készen:


Mivel ez jelentős mennyiségű húzonc volt, így a renegát evezést felesleges terhelésnek ítéltem (nem kell ennyi mennyiségi munka), helyette 5x10 fekvőtámaszt végeztem. A befejező gyakorlat pedig a panel farmer volt a szumó elemeléssel párosítva. Hogy érezzem a törődést, ahogy Gabi mondaná...

Holnap hétfő.

Nincsenek megjegyzések: