szombat, július 08, 2017

Duplagolyós meló

Az idő kellemes, 25-26 °C, napi szinten van zuhé, a fellegek jönnek-mennek, egyik percben süt a nap, a másikban meg sötét van, akkora felleg jön. Itt úgy látszik ez a nyár. Azért ez merőben szokatlan egy alföldi gyereknek, aki hozzászokott, a 32-35 °C-hoz, ami (pláne a panelben) éjszaka sem csökken 25 °C alá. Itt meg hajnalban szinte hideg van, a maga 12-15 °C-os hőmérsékletével. De nagyon megszokható! A házakon nem is lehet klímaberendezéseket látni, csak egy-két nagy bevásárlóközpontban éreztem, hogy van (Hofer, Spar, MPreis, Billa).
Ma végig a @32-@36-os párral dolgoztam (persze a felvezető sorozatok után). A parkolóban kezdtem, de a fekvőtámasz-renegát közben jött egy eső, ezért a szokott zárt helyen fejeztem be. Legalább lehetett panelfarmerozni. Az edzéske:
  • GridX + bemelegítés: 15 perc
  • DuplaMP + Köteles húzódzkodás: 8x(5 + 5), a nyomásoknál körönként cseréltem a golyókat
  • Fekvőtámasz a golyók fülén + Renegát evezés: 4x(10 + 10), az evezésnél szintén körönként cseréltem
  • Panelfarmer: 3x(54 lépcsőfok - 3 emelet - fel-le), felfelé a jobb kezemben volt a @36, lefelé a balban
  • GridX + nyújtások: 15 perc
Ennyike. A múlt héten 6 sorozatot toltam a nyomásokból, most 8 volt. Mivel a fekvőtámasznál  a saját testsúlyon nem tudok nehezíteni, ezért lassú ismétléseket végeztem. Így nagyon nehézzé válnak az ismétlések, bőven elég a 10 egy sorozatban.
A panelfarmer pedig nem embernek való, pláne ekkora golyópárral...

Az edzéshez tartozik, hogy itt a csirkemell méregdrága (15-16 Euro/kg, nem is ettünk már vagy egy hónapja), de helyette nagyon-nagyon szép, zsírmentes (jó persze a szövetek között van) sertéskarajokat (schweineschnitzel illetve schweinskarree) lehet kapni. Aránylag olcsón, mert mindig akciósan veszem - akár többet is, megy a fagyóba a felesleg - így 1 kg ezekből a gyönyörűségekből 5-6 Euróba esik, előre szeletelt, csont nélküli állapotban. A tenyeremnél is nagyobbak, így szinte steakként lehet őket enni, rengeteg zöldséggel.
Ilyen szép húsokat még az otthoni kedvenc hentesemnél sem tudtam venni!

Holnap vasárnap.

Nincsenek megjegyzések: