kedd, november 11, 2008

Kettlebell-16


Ma ismét egyedül golyóztam: Betti visszaesett a betegségbe. Együtt mentünk, de addig elment barátnőzni. Én maradtam a kis tisztáson, ahol a kezdeti swingek során majd ráfagyott a kezem a golyómra :). Később már ez nem volt ennyire gáz, mert addigra átmelegedett egy kicsit...

Ma a nyomások voltak soron:

Elsőnek a pincérnyomás. A golyót a tenyér alkarcsont feletti részén kell tartani, a füle rálóg a csukló belső oldalára, az ujjak csak stabilizálnak. Így kell a katonai nyomás útvonalán nyomni. Keményen kell koncentrálni közben, mert egy rossz mozdulat és a golyó már le is esett. Nyomtam a @16-tal és a @24-gyel is belőle 3-5 ismétléseket ballal-jobbal, közben pörgetős guggolások adták a lazítást :).

A második gyakorlat a két golyós nyomás egy kézben volt. Ez bizony az, ami a neve: Rendes clean fogással kell először egy golyót megfogni, majd a másikat ráhelyezve, a füleiket összeszorítani. (Nem árt nagy tenyér hozzá, hosszú ujjakkal). Ebben a helyzetben kell a katonai nyomás mozdulatát végrehajtani. Ha összerakunk mondjuk egy @16+@8, azt sokkal nehezebb kinyomni, mint egy @24-et, mert a golyók súlypontja messzebb esik a kartól.
Ezekből is ment jó néhány (közben egykezes swingek voltak a lazítók). Jobb kézzel 3 ismétlés sikerült @16+@16-ból illetve @24+@8-ból is, de ballal ezekből a párosításokból egy sem. Ez van.
A rudas nyomások átka, hogy a jobb váll a rúdon keresztül át tudja venni a bal szerepét. Kissé dühít a dolog, ezért gyakorolni fogom a teremben is. Nekünk is van @8, @16, @24, ezeket lehet ám pároztatni. (Remélem születik belőlük egy @32 vagy még egy @24)

Közben ballal simán kinyomtam a @32-t párszor, azaz semmivel nem voltam most gyengébb, mint múlt héten, csak ez a két golyós gyakorlat teljesen odavert a balnak.

Edzés végén kétkezes swing 5x(15/15)@32, az utánam következővel. Biztos jó lehetett neki az autójából kiszállva egyből a @16-tal 10-eket swingelni... Nem is a súly nagysága, hanem ez a gyors mozgás az ücsörgés után. Magamból kiindulva, mert nekem a bemelegítést szolgáló 20-as swingek közül az első 2x20 mindig maga a halál...)

Ma írtam a Tacticalnak, hogy be lehetne-e cserélni a @16-ost egy @24 vagy @32-re. Viszaírták, hogy ráfizetéssel - feltéve, hogy a @16 jó állapotban van - lehet, csak vigyem be a golyót. Na, azóta ezen agyalok, hogy ezt hogyan is lehetne lebonyolítani, mert a shop a Nagy Budapesten van, én meg itt...

Nincsenek megjegyzések: