szerda, február 05, 2020

Hómeló

Hétfő: 1500 méter alatt eső, felette hó. Kedd: Délelőtt eső, de már csak 1000 méter alatt (felette hó), déltől pedig már itt (850m) is hó. Ami aztán egészen ma estig folyamatosan pustolt. Közben erős szél is támadt, ami nagyon erős hófúvást eredményezett. Sokszor 20-30 méterre sem lehetett ellátni (konkrétan az utca túloldalát is alig lehetett látni), miközben összesen olyan 40-45 cm-nyi hó esett. Így aztán a mai napom nagyon egyszerűen telt:

6:30 - 9:30 - hólapátolás, hótolás
13:00 - 15:00 - hólapátolás, hótolás
17:15 - 19:15 - hólapátolás, hótolás

A köztes időben feküdtem és szundítottam. No meg ettem :-)

Nagyon durva meló volt, mert nem elég maga a munka nehézsége, közben kint lenni a hófúvásban nem éppen egy leányálom. De edzésnek fogtam fel: 7 óra kemény hómeló. Továbbra is megvan a nagy kétkezes hótolóm, sokszor nagyon fel kellett szívnom magam, hogy végigtoljam a kinézett távon. A vállaim, a hátam, bicepszeim nagyon keményen kaptak, a lábizmok meg pláne. Volt lapátolás is, építem a parkoló végén a hófalat (ez a swing), de a hó egy részét egy kb. 4 méter magas kerítésen dobáltam át, csak hogy snatch is legyen... Egy másik részét meg szimplán kitologattam az utcára :-)
Ma amúgy edzésnap lett volna, de a legkisebb porcikám sem kívánta már az első 3 órás meló után sem, hát még most este.
Szerencsére most már elállt, még a szél fújja ugyan a tetőkről, de az már nem komoly. Holnaptól napos idő mondanak, úgyhogy mindenki a pályákon lesz. Ma csak az alsó állomástól a középsőkig jártak a felvonók, de csak a nagyon bátrak és elszántak mentek sízni. De holnap a 1,5-2 méternyi friss havon tuti nagy lesz a forgalom.

Holnap csütörtök.

Nincsenek megjegyzések: