csütörtök, december 04, 2008

Kettlebell-21


Nagyon ronda idő volt az idő reggel, de szerencsére a Corpusban nem esik, ennek ellenére edzés végére mindketten vizesek lettünk:

Betti ma is erőnapot tartott: nyomások, cleanek, hídtartások, guggolások.

A bemelegítés után - most a jobb térdem kímélése végett kozák és guggolás nélkül - rögtön magas swingek, felrántások @20, @24, majd snatch következett, főleg a @16-tal. 5-10 ismétlések 3-4 sorozatban.

Talán kezdem már érezni a mozdulatot, bár a csukló helyzete még nem tökéletes. Fontos a végén egy pillanatig a könyök kiegyenesítése és a váll megfelelő helyzetbe hozása, amely során a test kissé előredől, azaz egy ívet képez.

Pihenésképpen lépcsős nyomás volt a @24-gyel, azaz 10cm fel, 5cm vissza, amíg fel nem ér. Majd vissza ugyanígy. Ez bizony elég durva tud lenni, különösen, ha a fenti helyzetben megtartva még menni is kell vele egy kört...

Teljes nyomásokat is végeztem: @20 és @24 a fej felett megtartva, és a nagyobbikkal fentről indítva 5 MP, majd vissza fej feletti tartásba, ahonnan séta. He-he, na ez is egy szép halál... Persze, ez mind bal, mind jobb kézzel.

A nyomás kitérő után ismét a @24-gyel 5-5 felrántás + snatch bal illetve jobb kézzel. De volt csak @24-gyel is 10-10. Hát bizony, így már elég keménynek tűnik az a 10 perc - 200 snatch-es teszt!
Természetesen megint az alkar volt a szűk keresztmetszet, ezért a helyes technika végett visszatértünk a @16-ra és ebből mentek a 10 ismétlések körönként.

Óra végén 3 perces halál (váltott kézzel, az alkar miatt):

30mp bal swing @24
30mp jobb swing @24
30mp bal clean @24
30mp jobb clean @24
30mp bal snatch @16
30mp jobb snatch @16

A snatch a technika és megint csak az alkar miatt @24 helyett @16-tal volt. Szép volt ez így is, méltó befejezése ennek a főleg ballisztikus, de nyomásban is erős órának.

Betti is jól elfáradt, tiszta erőemelő lesz a végén belőle: 2db @16-tal húzott fel, többször is egymás után, stb.

Hétvégén súlyzós edzés és a snatch-ek gyakorlása lesz soron.

Nincsenek megjegyzések: