kedd, december 02, 2008

Kettlebell-20


Ma ismét golyóztunk Gabival a Corpusban. Elkezdtük a harmadik hónapot, amelyből most 4 alkalmat használunk ki, a többit majd januárban. (Egyre több a meló + ünnepek)

A bemelegítés után kicsit a viking push press-t gyakoroltuk a @24-gyel kétszer bal illetve kétszer jobb kézzel, majd egyszerre két @16-tal (mindannyiszor 10 ismétlésekkel).
A rogyasztásnál a térd óhatatlanul előre jön egy kicsit, de nem kell sokáig ott időzni és nem is kell nagyon mélyre menni benne. Ez alapvetően egy gyors mozdulat. (Ezt a bal combfeszítőm térd körüli húzódása kapcsán elemeztük ki Gabival)

Utána jöttek a snatch-re vezető gyakorlatok: először egykezes magas swingek (@16-tal, @24-gyel) mindkét kézzel, majd @16-tal a felrántások gyakorlása.

A snatch a felrántásból már csak egy kar feltolás mozdulat egyenes - ráfeszített - csuklóval, de sajnos ez még nálam sokszor hátratört csuklót jelent. Persze voltak már jó kivitelezettek is - különösen amikor a kisebb golyók helyett a @24-gyel végeztem - de még alapvetően tanulási folyamatban vagyok. :)

Az is sokat segít, ha egy felrántás után egy snatch jön, majd megint felrántás és így tovább. Érdekes, ekkor aránylag jól mentek. Csütörtökön még visszatérünk rá!

Közben pihentetésül vaskereszt: fej feletti tartásból a karokat oldalra és hátra kell egészen a vízszintesig leengedni, miközben a golyó ráfekszik az alkarra, a kézfejre. Fontos, hogy hátrafelé kell engedni, mintha egy gumikötelet feszítenénk ki fej feletti tartásból indítva.
@8-cal, @16-tal gyakoroltam, bár ez utóbbiból már voltak kevésbé szépen kivitelezettek is.

E kis kitérő után ismét snatch gyakorlás volt, ekkor vettük elő a @24-et és jöttek a magas swing - felrántás - snatch triszettek.

Edzés végén egy gyors halál:

30mp kétgolyós clean 2x@16
20mp pihenő
30mp kétkezes swing @24 (túl jól ment: helyette kétgolyós)
20mp pihenő
30mp kétgolyós clean 2x@16
20mp pihenő
30mp kétgolyós swing 2x@16
20mp pihenő
30mp kétgolyós clean 2x@16
20mp pihenő
30mp kétgolyós swing 2x@16

A vége felé alig bírtam már tartani a golyókat, a szűk keresztmetszet az alkar volt. Jó kis pörgetés a végén!

Ma eldöntöttük, hogy Betti kap még egy @8-at - hogy tudjon kétgolyós clean-eket és MP-ket végezni - én meg egy Killer Rope-t. Most úgy is akció van a Shopban, így olcsóbb is. Zsófiék fogják megvenni és hazahozni őket.

Nincsenek megjegyzések: