szombat, június 05, 2010

Aquaticum


Tegnap kaptam egy családi belépőt a debreceni Aquaticumba, így félretettük Palace-rajongásunkat és kora délutántól majdnem zárásig élveztük a szomszéd várban az élményfürdőzést. Ha már ingyér van...

Az egyik edzőtermi duplán kokszos sporttárs mondta egyszer (ebekkel nyomult szegény): "Volt egy nőstényem, ősszel 150-ért nem adtam, most meg megdöglött ingyér!"

Na szóval szétcsúzdáztuk magunkat Bazsival. Van két 58 lépcsőfoknyi magas csúszda a kupola közepén. Ide biztos felmentünk vagy harmincszor (nem túlzás!). Századmásodperces időmérő van az alján, nem olyan régen egy országos csúszdaversenyt is rendeztek itt.
Kb. 11-12mp alatt lehet elég nagy sebességgel leérni - legalábbis én ezt a szintet hoztam és Bazsi sem ment 15 fölé benne. De sokszor együtt csúsztunk: nagy élmény mindkettőnknek!

Pihenésképpen sodrófolyóztunk (kettő is van) illetve a kétpályás kamikaze-n és két kisebb - de elég kanyargós - csúszdán toltuk.

Bazsi nagy bátorságról tanubizonyságot téve kipróbálta a WaterBall nevű vízijátékot: A parton felfújnak egy kb. 2 méter átmérőjű műanyag gömböt. A vállalkozó szellem még a fújás előtt belemászik, benne ül, miközben egy sima lombfújóval felfújják. Lezárják egy hosszú zipzárral - minimális levegő jut csak ki belőle - és a vízre görgetik.

A kezdetek, a többiről inkább videjót csináltunk:

A benne lévő pedig csetlik-botlik, hatalmasakat esik. Olyan mint egy mókuskerék. Nagyon élvezetes, legalábbis kívülről nézve. De Bazsi sem panaszkodott, amikor kiszállt belőle, sőt máris egy második menetet követelt...

Közben persze széttrancsíroztam a hátam a vízköpőkkel, ez volt a masszázs részleg :). Melegvízben ücsörögni meg egyszerűen nem értem rá, állandóan nyomulni kellett valamelyik gyerkőccel: felért egy edzéssel!

Az egyik sodrófolyó egy részlete. Már szinte üres, hiszen majdnem zárásig maradtunk. A növények egy része banánfa, amin nagy fürtökben lógnak a most még zöld banánok!


A kupola közepe, onnan fentről indul a két nagy csúszda. Alatta gyerekjátszó. A fotó egy hídról készült, azaz olyan fél-egy emelet magasságból.


Amúgy látszik a szoboszlói Palace-hatás: egyrészt vannak új élményelemek (pl. a Waterball) másrészt a gyerekjátszó részt körülbelül megduplázták, stb. Ellenben a zuhanyzórész kissé le van amortizálódva.

Összességében egy kirándulást bőven megér!

Nincsenek megjegyzések: