csütörtök, június 24, 2010

Ráz a hideg


A kinti hideg tegnapra belém költözött. Már tegnap délutántól kezdve igenyösen fájt a fejem, a hátam. Estére már szabályosan rázott a hideg. Ez a hidegrázás érdekes és szokatlan élmény, mivel alapból ritkán vagyok beteg.
Már a hétfői edzésen voltak erre mutató jelek, hiszen az erő résznél nem volt az a tűz, ami szokott lenni (nem is bírtam úgy), másrészt az edzés túlnyomó részében fáztam.

Az okokon sokat gondolkoztam. Sok kisebb együttese lehet a bűnös. Leírom, hogy később tanulságként szolgáljon számomra:

  • A törés gyógyulása után eléggé intenzíven belevetettem magam az edzésbe, talán kicsit nagyon is. Ezen vissza kell fogni, azaz nem kell minden edzésen meghalni. Az egyik RKC írta néhány nappal ezelőtt egy blogban: "Öreg sportoló akar lenni!". Én is öreg sportoló akarok lenni!

  • Mostanában rosszul alszom, későn fekszem (játszom...), korán kelek. Nem azért, mert menni kell hajnalban kapálni és amíg a nap le nem megy, nem lehet hazajönni, hanem mert nem tudok normálisan aludni. Pedig pihenni kell! Bár délutánonkét le-le dőlök...

  • A múlt heti nyíregyházi kirándulás során elég sokat lógattam kint a karom az autó ablakán. Huzatot kaphattak és megfázhattak az érintett izmok. (Erre a hétvége során a masszőr hívta fel a figyelmemet). A hiúság megbetegít!

  • Másfél hete nyakamba szakadt a szabad idő, azóta sokat ülök görnyedten (az én magasságomhoz alapból nem túl jó a számítógépasztalunk és a hozzávaló szék) a gép előtt.
    Ugyanis anno nagy PC-játékos voltam, de ez most már kimerül egy-egy 3-4 óra hosszás Age of Empire II játékban. Sajnos ilyen hosszú időre bele tudok feledkezni egy-egy küldetésbe, miközben elég nagy súly nehezedik az egeret tartó karomra, vállamra. Ez kissé hihetetlen, de ezek a nagy hódítások megviselik a jobb csuklómat, alkaromat, illetve a hátamat a lapocka környékén. De az egész gerincemen érzem a győzelmeket, pedig nem kötök szövetséget senkivel :)! Ha már egész évben egy csomót ülök, legalább most nem üljek, ha megtehetem!

  • Az edzések végi MetCon részben totál le szoktam főni és utána még 10-12 perc SMR van. (ami azért nem olyan intenzív) Pólót kell cserélni, ha hűvös az idő! Hogy erre miért nem jöttem eddig rá?

    Ennyi.

    A betegség engem amúgy romba dönt. Ilyenkor végem van. (Tegnap este még a zoknimat is Betti húzta fel, mert egyrészt ennyira el tudom magam hagyni, másrészt annyira fáztam, hogy még zokni is kellett az alváshoz)

    Így a héten pihi. Lehet meg is toldom egy kéthetes gyógyvízkúrával is, ha már Szobi... Mert nagy erőbedobással tudok punnyadni is ám!

    Legalább lesz sok-sok fölös energiám: nekiláttam a még tavasszal lefordított kártyatépő könyv képekkel való egybefűzésének illetve a "korrektúrának". Azaz igen alaposan átrágom magam az "elméleten".
  • 6 megjegyzés:

    Betti, az anyu írta...

    :-)
    Bizony, egy férfi ne legyen beteg soha, mert akkor itt a világvége...

    Sanyi, az igazi férfigyerek írta...

    Mert egy igazi férfi mindent KOMOLYAN vesz!

    Juci SFG írta...

    Amennyiben még nem késtem el vele: Jobbulást! :)
    Kíván Juci, a beszólogatós Rém, aki nem tudja átírni a nevét itten a guglifiókban

    Sanyi, a beteg gyerek írta...

    Hali!
    Köszönöm, de sajnos még nem késtél el vele. :(
    Pusztul itt má' minden!

    Orbison írta...

    Sanyi!

    Próbáld ki a fitballon ülést, meglátod, sokkal kellemesebb lesz a gerincednek.

    Üdv:

    Z.

    Sanyi, a félős gyerek írta...

    Köszi a tanácsot, de nem tom, mert régebben egy már kipukkant alattam és azóta nem rajongom értük...