hétfő, október 04, 2010

"Ilyet még nem szopt@m"


A Valami Amerika egyszeri igazoltató rendőre jutott eszembe ma éjszaka: olyan hajnali 3 körül arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj a jobb vállam. De olyan szinten, hogy még a karomat sem tudom normálisan felemelni. Azaz valami gyulladás merült fel. Még a pontos helyét sem tudom belőni, mert az egész fáj.

A pénteki edzésen semmi húzódás, sérülés nem történt (sőt, nagyon könnyedén ment minden, még írtam is, hogy milyen frankó erős vagyok), szombaton, vasárnap minden normálisan működött (semmi kósza jelzést nem észleltem, eszembe sem jutott semmi ilyesmi), csak arra tudok gondolni, hogy a vasárnapi uszoda során megfázhatott.

Mivel az uszodába hülye fejjel nem vittem törölközőt, sokáig szárítottam magam a hajszárítókkal. A közelről, aránylag hosszú ideig ráfújt forró levegő (szinte rá is tettem a bőrömre), majd a kerékpározás haza okozhatta.
Egyelőre más ötletem nincs. Arra is gondoltam, hogy esetleg úszásnál húzódhatott meg, de az sem, hiszen pont tegnap kevesebbet is úsztam, meg azt amúgy sem szoktam teljes erőbedobással. Este még Bazsit javában emelgettem, lefekvéskor sem volt semmi bajom, bár egy kis érdekes húzódást mintha már éreztem volna. De lehet, csak így visszaemlékezve nagyítódik fel a dolog.

Na mindegy, egy szó mint száz, betegszabira megyek, edzés nuku. Ha pár nap alatt nem enyhül jelentősebben, akkor kénytelen leszek elmenni orvoshoz. Addig meg felidézem a badis-éra kenceficéit. Meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy az izmaim - már az a kevés, ami még megmaradt - nem szeretik a huzatot. (Már nyáron is volt egy frankó hátizom-húzódásom, amikor az autóból egy hosszabb úton végig kilógattam a karomat.)

5 megjegyzés:

Bajzáth Attila írta...

Jobbulást!

Nagy Laci írta...

A doki előtt azért nézesd meg egy csontkováccsal.Szerintem többet ér.
Jobbulást!

Sanyi, a félkarú óriásgyerek írta...

Attila: Hát az bizony jó lenne, mert szokatlan ez a fájdalom.

Laci: Az orvoson én a helyi reuma-főorvost értettem, aki egyben csontkovács is. :)
De remélem nem kell ott helyreraknia semmit, hiszen nem volt mitől elmozdulnia. Egyelőre hiszek a sima gyulladásban, aztán majd lesz valami.

efg írta...

Amennyiben megfázásról/gyulladásról van szó, komoly rutinom van a témában. Nem mintha ez olyan jó dolog lenne...
Ami nekem segíteni szokott:
- forró zuhany, utána hajszárító a területen
- lóbalzsam
- masszázs
- DM-es levendulás izomlazítós fürdősó
- Z-health
- meg persze pihi

Jobbulást!

Sanyi, a kopasz gyerek írta...

Én ebből a hajszárítózást most tuti kihagynám :)