hétfő, március 01, 2021

Bútorpakolás 2.

Második felvonás. Szombathoz képest - amikor senki sem volt rajtunk kívül - ma pezsgett a hotel. A szobalányok lóhalálában (de tényleg) kapkodták össze a még mindig a szobákban lévő törölközőket, tisztálkodó szereket, ágyneműket, törölközőket, kosarakat, stb. A villanyszerelő csapat a konnektorokat, a lámpatesteket szerelte lefele, a hotel karbantartói a beépített szekrényeket bontották. Ráadásul volt egy hozzánk hasonló, másik "gyűjtögető" csapat is, ők az állólámpákra, dohányzóasztalokra és székekre buktak :-).

A mai meló (most is csak ketten melóztunk végig):

  • Bemelegítés, gimnasztika: Amíg odasétáltam - 5 perc séta
  • 2 kihúzható egy személyes kanapé: most is befért a liftbe :-)
  • 20 tolóajtós sínpár (alsó-felső): csavarozni kellett, elég pepecs meló volt
  • 51 egyszemélyes ágy lehordása: 30 az első emeletről és 20 a harmadikról, mind lépcsőn
  • 240 ágyláb kicsavarása: volt, hogy ketten tudtuk csak lecsavarni
  • 2 ágy + 1 asztal + 2 szék: egy kis teherautóba be és egy nem messze lévő házba fel
  • Nyújtások: Amíg hazaértem -  5 perc + hengereztem is, mert nagyon kellett az alsó végtagoknak
Ennyike.
Az egész 7 és negyed órába telt. Most kaptam egy szendvicset is kora délután, az volt egy 10 perces pihi, egyébként nem álltunk meg.

Az ágyak hordása nagyon durva volt, főleg, hogy 30 alkalommal kellett az első emeletre fel- és lemenni, no meg 20-szor a harmadikra fel és le. Az ágyak nem fértek be liftbe, tehát lefelé mindenképpen lépcsőn kellett menni, de felfelé is a lépcsőzni kellett, mert a délelőtti gyűjtögető csapat valamit megkarcolt vagy nemtom a csupa üveg liftben, ezért lezárták :-). Ráadásul a harmadik emeleten a kib@szott hosszú folyosó végén lévő szobákban voltak olyan ágyak, amiket a srác keresett.
Alkar gyakorlat is bejátszott, mert az összes ágy lábait ki kellett csavarni. Úgy a 60%-nak 4, a többinek 6 lába volt. Cirka 120 lábat csavartam ki :-).
Lett volna még 20 szék is, de azok javát a délelőtti csapat nagyrészt elvitte, Csak pár rossz állapotú (kopott, szakadt, piszkos) maradt.  Így aztán a srác letett a székekről. Gondolom 20 egyforma kellett volna neki.
Még egy kis költöztetős meló is befigyelt: egy közeli társasházba kellett egy kis teherautóval pár bútort átvinni.

A srác szerint ezt a cirka 34 m3-nyi bútort (amit két nap alatt hordtunk le, meg már ő egyedül is levitt vagy 6 m3-nyi komódot) egy óra alatt berakjuk majd a kamionba. Én olyan 4 órára saccolok, feltéve, ha lesz egy tapasztalt ember a kamionon, akinek van szeme, hogy hová mit tegyünk. A legjobb az lenne, ha ketten a kamionon lennének, ketten meg hordanák. De van egy gyanúm, hogy összesen ketten leszünk, meg a sofőr :-). Na, majd lesz valahogy.

Piszkosul elfáradtam, bár talán nem annyira, vagy inkább nem úgy, mint a múltkor. Ma az a sok-sok lépcsőzés (durván 1400 lépcső cipekedve lefelé + 1400 lépcső üresen fel - Mo-on 18 lépcsőfokkal számolva egy 80 emeletes ház) volt a megterhelő. Meg persze nagyon érzem a bicepszeket és a karizmokat (de még a tricepszeket is), a sok statikus tartástól, mert bizony a harmadik emeleti folyosó túlsó végétől lemenni a földszintre, az bizony elég hosszú idő. A utolsó 2-3-nál már komolyan azt gondoltam, hogy még egyet már tuti nem tudok levinni :-)

Holnap kedd és elvileg reggel jön a kamion.

Nincsenek megjegyzések: