szerda, március 10, 2021

Terasz/63

Hideg téli idő, egész nap esett vagy épp csak szállingózott a hó és hideg szél fújt. A terasz ilyen szempontból nem túl jó, nagyon huzatos. Azért egy kicsit mozgolódtam:

  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Padlóról indított C&P: (3-3)@20, (3-3)@24, (3-3)@28, (3-3)@32, 2x(2, 3, 5 lépcsős létra)@36, nagyon más így a gyerek fekvése :-)
  • DuplaMP: 15x(@24-@24), levezetés, bizony ez most fogós volt a nyomások után
  • Renegát evezés: 2x(10-10)x(@36-@40), a két sorozat között cseréltem a golyókat
  • Elemelés golyókkal: 10x(@24-@24), 2x10x(@32-@28), 2x10x(@36-@40), felemás golyópároknál sorozatonként cseréltem a golyókat a karok között
  • Panel-farmer: 2x(10m +30fel + 30le + 10m)x(@32-@36), a két sorozat között cseréltem a golyókat
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
Ennyike.
A felvétel és nyomásnál most minden egyes ismétlést a padlóról indítottam, azaz totál nyugalmi állapotból küldtem a fejem fölé a golyókat. Minden sorozatban először az egyik kézzel tudtam le a penzumot, aztán a másikkal, de minden ismétlés után leraktam. Hát, nagyon más volt így, mint letétel nélkül csinálva. Ez abból is látszott, hogy az utána következő szokásos 15 ismétléses levezető kis golyós nyomás is elég fogós lett :-)
Evezés követte (most renegát), pár sorozat elemelés és a végén panel farmer. A harmadik emeletre kocogtam fel az elsőről (ahol lakunk) kétszer. Szerencsére nem találkoztam senkivel...
A gripper és egyéb fogáserő elmaradt, azért is volt mindenből csak két sorozat, mert nem értem rá.

Most már nagyon hiányzik a húzódzkodás, a függés (fogáserő, de főleg nyújtás szempontjából), és a lábemelés. November eleje óta nem végzem ezeket. Sajnos a környéken semmi erre alkalmas fát, állványt, stb. nem találtam, most hogy már nem félméteres hó van mindenütt. Az edzőtermek nyitása meg a COVID miatt tuti legutoljára fog következni, esetleg talán nyár elején (november óta minden fürdő és edzőterem be van zárva).

Így hát - hosszas tépelődés után, meg nem is akartam rá sok pénzt költeni - rendeltem egy húzódzkodó állványt, bő egy hét múlva itt lesz. A teraszon simán elfér, az ottani belmagasság 252 cm. A plafonba, oldalfalba (a teraszon nincs is erre alkalmas szabad oldalfal) belefúrt csavarokkal rögzített verziókban egyszerűen nem bízom.

A talált MH-D203 (Marbo Sport) 300€ alatt a legjobb választásnak tűnik, nagyon sokat olvasgattam róla:
Jellemzői:
  • 40x40-es zártszelvény
  • 200 kg-ig terhelhető
  • 100 cm x 120 cm az alapja, ami ráadásul a padlóhoz is csavarozható
  • 190-246 cm között állítható a magassága
A képen középtájon lévő két kar ráadásul szabadon variálható, így tolódzkodni, invertált evezni, fekvőtámaszozni.
Ha kapott rosszabb értékelést, az vagy a kiszállítással kapcsolatos probléma vagy valami csavar hiány volt. Edzett vele 187 cm magas, 105 kg-os srác is, aki ráadásul 30 kg-os súlyt akasztott magára. Nem ingott, stabil volt.
Remélem beválik, 187€ volt szállítással együtt. A múltkori két és fél napos bútorpakolásért kapott pénz bőven fedezi: edzéssel kerestem pénzt edzésre :-). Másként tuti nem veszem meg, a családi kassza nem hobbira való, de így megvettem. Ha nem válik be, akkor meg megy a Willhaben-re.

Holnap csütörtök.

Nincsenek megjegyzések: