szombat, február 27, 2021

Bútorpakolás 1.

Ma egy kis vászonmunka következett: egy ismerős ismerőse megkért, hogy segítsek már neki pár bútort lepakolni. Párat :-)
A faluban az egyik négy csillagos hotelt (a sok közül) felújítanak, ezért a szobák berendezését olcsón vagy ingyér (ez nem derült ki) el lehet vinni. A srác - akinek segíteni kellett - egy kis olasz panzió tulajdonosa. Tegnap már kisebb bútorokat levittek a feleségével a szálloda lenti előterébe, a neheze ma következett. Mindössze ketten dolgoztunk:
  • Bemelegítés, gimnasztika: Amíg odasétáltam - 5 perc séta
  • 20 íróasztal: ezt szerencsére lifttel tudtuk levinni
  • 40 tükrös tolóajtó: zömmel a 3. emeletről lépcsőn, mert magas volt a lifthez
  • 4 kihúzható egy személyes kanapé: befért a liftbe :-)
  • 30 egyszemélyes ágy: ezeket az első emeletről gyűjtöttük és egy nagyobb szobába halmoztuk be
  • Nyújtások: Amíg hazaértem -  5 perc
Ennyike.
Az egész 8 és fél órába telt. Csak ketten voltunk és bizony csak inni álltunk meg. A hotelben senki sem volt, teljesen üres az egész. Mi három emeleten gyűjtögettünk a szobákból. Minden emeleten (ahol mi jártunk mert van több hozzákapcsolt épület is, ahová folyosókon lehet átmenni) 24 szoba lehetett, maga a folyosó volt vagy 40-45 méter hosszú. Csak a legjobb bútorokat vittük, a srác mindent megnézett, válogatott.
Legközelebb hétfőn kell menni, valszeg az ágyakat kell lehordani az előtérbe, meg valamikor hétközben jön egy kamion is, oda kell felpakolni mindent. Na arra kíváncsi leszek: a nagy, dögnehéz tükrös ajtók hogyan lesznek rögzítve, hiszen olaszba megy a kamion.

Maga a hotel 4 csillagos, de igenyösen megérett a felújításra. 15-20 éves a berendezése, nagyon retró (rossz értelemben), lepukkant benyomást tett rám.

Most este nagyon érzem a combom, a vádlim, a hátam, és főleg a bicepszem, no meg a sok csippentős fogás miatt az alkarom, az ujjaim. Ügyeltem azért rá, hogy a nehezebbik végét fogjam meg az összes bútornak. Sikerült :-) Ha már edzésnap... Jó kis meló volt!

Holnap vasárnap és valszeg a sebeimet nyalogatom.

Nincsenek megjegyzések: