péntek, február 27, 2009

MP + Linda


Ma a hét második súlyzós edzésnapja:
  1. Haskörök: 1x[(5 gyakorlat)x20 ismétlés] + Bemelegítés
  2. MP2 gyakorlás: 2x[(3-3)x(@24+@12)], 2 perc pihenőkkel
  3. MP2 gyakorlás: 3x[(3-3)x(@24+@8)], 2 perc pihenőkkel
  4. BUP gyakorlás: 5x[(5-5)x@24], 2 perc pihenőkkel
  5. Linda mértékadó: 48 perc: 100kg-hoz viszonyítva
  6. Nyújtás
A Haskörrel bővített bemelegítés után nyomkodtam egy kicsit. Kicsit összevissza, mert nem volt kedvem ma végig ugyanarra. A BUP-ok a tök jól mentek, a bal is jól vette az 5 ismétléseket. (Még éreztem is, hogy menne akár még 3-4 is belőle, de sokáig ez marad a gyakorló súly, mert csak sokkal nagyobb golyóm van)

Kipróbáltam a @40-nel a BUC-ot is, iagz csak jobb kézzel, de majd következőleg ballal is. Ezek inkább csak próbák voltak.

Ma semmilyen húzódzkodást nem akartam, mert a tenyérseb pont oda esik, így is van rajta egy nagy hasadás, eléggé fáj. Helyette LINDA mértékadó volt 100kg-os testsúlyhoz viszonyítva (bár elég stabilan tartom a 98kg-ot):
    LINDA mértékadó:

    150kg Felhúzás (testsúly 150%-a)
    100kg Fekvenyomás (testsúly 100%-a)
    75kg Felvétel - nyilván kissé beülve (testsúly 75%-a)

    10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 ismétlések ebből a hármas kombinációból. Először mindhárom gyakorlatból el kell végezni az aktuális ismétlésszámot, aztán újrakezdődik a kör eggyel kisebb ismétlésszámmal.
Még sohasem végeztem, ezért nagyon elszámoltam magam. "Hót optimistán" azt hittem, hogy olyan 30-35 percet tudok, de bizony nagyon kemény volt. Az elején sokat kell ismételni, a vége felé meg már mindegy mennyit végez az ember, ha alig bírja. A váltások is elég nehezek az eltérő gyakorlatok között.

Különösen a felvétel volt nehéz, azért 75kg közvetlen a felhúzás után nagyon betett. Nem is tudtam csak 4-5 ismétlést egyben elvégezni. Már itthon láttam, hogy közéjük kellett volna szúrni a fekvenyomást, de szerintem az sem változtatott volna sokat. Persze, majd következőleg azért így fogom.
A felhúzás is nehéz volt, a bal tenyérseb kicsit érződőtt, bár a vége felé már eszembe sem jutott...
A fekvenyomás ellenben elég jól ment, annak ellenére, hogy ritkán nyomok, meg előtte volt már nyomás.

A 6 ismétléseknél volt a holtpont, majdnem abbahagytam, főleg az idő miatt. De erőt vettem magamon: úgy voltam vele, hogy egyrészt akkor ez lesz a hét kemény edzése, másrészt csak végigcsinálom, hogy lássam az összidőt. Legyen mit javítani. Hát ezen lehet is, vagy lefogyok 10kg-ot, hogy kisebb súlyokkal kelljen végezni...

A végén egy alapos nyújtás a javítókkal, aztán irány haza.

Szombat, vasárnap esetleg egy könnyed golyózás (TGU, fej feletti cipelés, swingek, stb., csak élvezeti szinten) egy kemény fogáserősítéssel.

Már most este kezd előjönni a LINDA utóhatása: comb, hát, karok, mell. Lehet, hogy hétvégén végre elcsípem a masszőröm: golyót kötök a lábára...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a "csaj" igen keményen elbánik az emberrel! Múlt héten nekem is fájt a kicsike:)

Névtelen írta...

Olvastam, azért is kaptam kedvet hozzá. Aránylag nagy súlyokkal kell végezni, olyan mint egy köredzés. Máskor is beiktatom, mert a 48perces eredmény szerintem kicsit sok, még ha a testsúly nagy is, akkor is.