szombat, július 09, 2011

Uszodai edzés

Tegnap hazajöttünk Szentendréről, még a nagy meleg előtt. Remélem, jövőre is eljutunk.

Ma délelőtt uszodai kirándulás. Nyitásra mentem, de már akkor 34C volt a terem előtti folyosón, a teremben néhány fokkal több + iszonyú páratartalom: az uszodában reggel 7-től egy nagy létszámú úszócsapat edzett az összes pályán. Úgyhogy már az első munkasorozat során csurgott rólam a víz. Aztán már ömlött. Szeretem a meleget :)
  1. Bemelegítés

  2. Ferde pados nyomás + TPU + Hídtartás:
      10x50kg + 10 + 1perc
      10x70kg + 10x(+5kg) + 1perc
      3 kör: 10x90kg + 10x(+10kg) + 1perc

  3. Bicepsz ferdepadon kézisúlyzóval + Invertált evezés + Tárogatás vízszintes padon: 3x[10x(15kg-15kg) + 10 + 10x(15kg-15kg)]

  4. Kézisúlyzó tartás: (30kg-30kg)x(1 perc), 3 kör, fél perc pihikkel

  5. Nyújtás, Lógás (henger nincs)

  6. 40' Úszás
Az izoláló triszettnél picit emeltem a súlyokon, menjünk a látványra, ha már erő nincs...

Az úszásnál kipróbáltam a Decathlonban vásárolt új cuccokat: egy - a meglévőtől rövidebb - békatalpat (sajnos egy mérettel nagyobb kell, ezek a kínaiak össze-vissza méreteznek, bár azért annyira nem szűk) és egy tenyérellenállást. Ez utóbbit még sosem használtam és mivel olcsó volt, gondoltam beruházok rá. Nagyon frankó, különösen a gyors és a hát során lehet jól használni: gyorsít, kényelmesebbé teszi a levegővételt (magasabbra emel). Persze ezeknek ára van: fárasztóbb :)
A békatalp is bevált (a mérethibától eltekintve), emberibb méretű, jobban visszaadja a természetes mozgást, miközben azért tol, mint egy rakéta.

Egy gyors borotválkozás és már itthon is vagyok. Holnap egy kis melócska, de nem sok, mert nagyon nagy a meleg.

Nincsenek megjegyzések: