péntek, július 31, 2015

Mennyiségi Goerner-létrák

A mai edzéske a mennyiségi gyakorlásról szólt:
  • Goerner-lánc@32 létrában + Húzódzkodás páros létra: a Goerner-láncban két 5-ös létra (a láncszemek között mindig kezet cseréltem), a vele egyidejűleg végzett húzonc létrában pedig két 2-4-6-8-10 lépcsős létra, összesen 30-30 láncszem és 60 húzonc
  • Nyújtott lábemelés függeszkedve +  Állóvádli 80kg: 5x(5 + 15), minimális pihikkel
Ennyike, ismét sietnem kellett, de amúgy a Goerner rendesen le is fárasztott. Egy láncszem felépítése: bal kar snatch-mp-clean-mp, majd ugyanez a jobb oldalon. Ez egyben egy létrafok is.
Összesen 30-30 láncszemet toltam le a két 5-ös létrában: 60-60 nyomás, 30-30 szakítás, 30-30 clean és 30 egykezes swing, no meg persze közben lepörgött 60 saját testsúlyú húzódzkodás is. Az 5. létrafokok komoly kihívást jelentettek.
A Goerner-létra sokkal keményebb, mint egy szimpla C&P létra, mert egyrészt van benne snatch és visszaengedés utáni mp (azaz is nincs semmilyen előtöltés az izmokban a nyomás előtt), másrészt agyilag is fárasztóbb, mert figyelni kell, hogy mi után mi jön, mikor kell kezet cserélni, stb. A C&P létrák esetén az ember gyereke csak ledarálja az ismétléseket (különösen mennyiségi edzés esetén), oszt kísz.
Egy kis kiegészítés végeztem még a végén, aztán rohantam tovább.

Holnap szombat.

Nincsenek megjegyzések: