hétfő, október 23, 2017

Edzőterem - duplagolyós meló

Az idő téliesre váltott: napközben 4-5 °C és szemerkélő eső, 200-300 méterrel feljebb pedig intenzív havazás. A szombati gyalogtúra 1830 méteren lévő tavacskája ma reggelre így nézett ki (webkamerás fotó):


Erről beszélek, két nappal ezelőtti kép (saját fotó):

Egy apró különbség talán van. Jó időzítés volt szombaton felmenni!

Ma a helyi edzőteremben edzettem. Ha jön a rossz idő, akkor nem fogok tudni a megszokott helyen golyózni, kénytelen leszek terembe menekülni.
Sokféle gép (10-15 éves technológia), kézisúlyzók 45 kg-ig, tárcsa is van vagy 400 kg, pár rúd és néhány kettlebell is a terem része. Ez utóbbiak 4-8-12-16-20-24-28 kg-os golyók. A nagyobbak teljesen szüzek, a @28-as golyó például annyira, hogy a füle fogott: tiszta fekete festék lett tőle az ujjaim töve. Ennyire gyári állapotú, sosem használták.
A telefonom nem vittem, majd ha már rendszeresen oda járok, akkor készítek pár fotót. Persze, mások hoztak: itt is nagyon nagy divat a gépen, padon ücsörgés és a telefon nyomkodása ezerrel.
Nagyon jó a húzódzkodó (magasan van és egy szimpla vastag egyenes rúd, semmi csicsás kanyar benne).
Az öltözők sajnos nagyon kicsik: egy kis pad, 20 szekrény, egy pici zuhany, meg egy még kisebb wc. Látszik, hogy - mivel a fürdő része - a cél az, hogy vegyünk fürdőjegyet és mellé kérjük a termi belépőt. Persze, így lenne a legjobb, de egyelőre csak termi belépőt vettem. Ja, ez amúgy 9 €. Szóval nem olcsó és ahhoz képest nulla a terem felszereltsége (az otthoni vagy a debreceni termekhez képest). Mondjuk golyók, rúd, tárcsa, kézisúlyzó húzódzkodó volt, a többi meg nem érdekel. De aki igazi testépítő, az bizony nem sok mindent találna itt és azt is elég drágán.

A mai edzés:
  • Bemelegítés (hengert nem vittem, azt gondoltam lesz, de nem volt)
  • Duplagolyós Görner(@24-@28) + Húzódzkodás: 10x(3G + 6), összesen 30 dupla szakítás, 30 dupla C&P, 30 dupla MP és 60 húzonc 30 perc alatt (minden 3 percben kezdtem neki)
  • Evezés kézisúlyzóval(45kg) + Fekvőtámasz emelt lábbal: 3x(10-10 + 15)
  • Felhúzás(elemelés) rúddal(100kg) + Snatch(@28): 4x(15 + 25), a szakításnál sorozatonként váltottam kart
  • CoC2: 10-es létra visszafelé, folyamatos meló
  • Nyújtások
Ennyike. A fő rész két különböző méretű golyóval Görner és húzódzkodás volt. Ma amúgy szimpla golyós nap jött volna, de mivel a legnagyobb golyó a @28-as volt, így duplagolyós nap lett belőle. Bizony látszott a két oldal közti 4 kg-os különbség, különösen a vége felé. Szóval adta az ívet.
Egy kis vegyes bazárral folytattam (a fekvőtámaszhoz volt frankó kis állvány is), majd a végén gripper.
Itt nem szoktak golyós embert látni, mert igencsak nézett mindenki, amikor a Görnert toltam, illetve a szakítást végeztem. Vagy amikor a grippert nyomogattam. Majd hozzászoknak. Vagy nem. Pláne, ha majd atlétában edzek... :-)

Jó kis mozgolódás volt!

Holnap kedd.

Nincsenek megjegyzések: