kedd, december 05, 2017

@36 és Szauna + Krampuszok

Ismét esett a hó, ezért délelőtt
  • Hólapátolás és hótolás: bő másfél óra meló, szépen leizzadtam benne
Egyébként ezt szinte minden másnap el kell játszani, mert itt állandóan esik. Nemhiába síközpont.

Kora délután pedig edzés. Ma egy @36-os golyó volt soron:
  • Bemelegítés és felvezető sorozatok: 15 perc
  • Pincérnyomás + Húzódzkodás(+@24) létrákban: 3x(2, 3, 5), összesen 30-30 pincér és 30 húzonc
  • Ballisztikus kupac: 3 kör, minden gyakorlatnak percenként kezdtem neki:
    • 15 swing
    • 15 bal kezes swing
    • 15 jobb kezes swing
    • 15 szakítás bal kézzel
    • 15 szakítás jobb kézzel
  • Gripperek: (10-10)x(CoC2), 3x(5-5)x(CoC2.5), (10-10)x(CoC2)
  • GridX + nyújtások: 15 perc
  • Szauna: 15 perc kristályszauna, tóban úszás, melegvizes ücsörgés és pihi
Ennyike. Nagy súlyú létrák kényelmes tempóban, majd egy lihegtető ballisztika, a végén pedig gripper. Kiegészítő gyakorlatokat most nem toltam, mert a vasárnapi ferde pados nyomástól izomlázam lett :-) Éreztem én, hogy szokatlan, mert azért a padlónyomás és a fekvőtámaszok nem adják azt a terhelést, amit egy rendesen kivitelezett, ferde padon végrehajtott kézisúlyzós nyomás. Legalábbis a mellizmok felső részére biztosan nem, mert ott éreztem a dolgot.

ÉÉÉs természetesen a legvégén egy frankó kör szauna. Most alig voltak, a tóban persze senki, csak én :-). Nagyon jól esik a forró szauna után a jéghideg víz. Határozottan jót tesz az izmoknak és az ízületeknek. Persze, így edzés után bőven elég egy ilyen kör. Több már rombolna.

Késő délutántól a faluban hat - eddig ennyit számoltunk - mikulás járja az utcákat, mindegyiknek van 6-10 krampusza. Amikor ezek összefutnak valahol, akkor a mikulások üdvözlik egymást, a botjaikat összeütik, a krampuszok pedig megküzdenek: vállal egymásnak rohannak a hatalmas maskarában (kb. az otthoni busókhoz hasonlítanak). Mindegyik krampusz derekára 3-4 hatalmas fémgömb van erősítve, amiben golyók vannak, így ha megmozdulnak iszonyat zajjal járnak. Persze, direkt rázzák a derekukat. A nézelődőket pedig megütik, megkergetik, leteperik, bekormozzák, stb. Érdekes szokás. A házakba, üzletekbe is bemennek, nekik mindent szabad.
Pont az erkélyünk alatt van a falu fő kocsmája, úgyhogy mindent látunk. Az összes mikuláscsapat volt már a kocsmában: isznak ám piszkosul. A mikulásoknak van egy teherhordója, az viszi a puttonyt: ajándékcsomagok vannak benne a gyerekeknek, illetve sok-sok üveg snapsz (valódi pálinka és finomszesz keveréke). Azt húzogatják ám rendesen.

A képen alul a piros csapat, várják, hogy a kocsmából jöjjön elő a zöld csapat. A zöld mikulás már előbújt, a krampuszok még bent vannak. Amikor mind kijött, kezdődik az ütközet :-)

Itt egy ütközet, olyan gyorsan és akkora erővel rohantak egymásnak, hogy a fotó kicsit elmosódott lett. Ők a vezérkrampuszok, aztán pedig a két csapat esik egymásnak. Volt, hogy az ütközés erejétől kiestek a nézők közé, nem finomkodnak egymással:

A csata vége, leveszik az álarcokat és megbeszélik a történéseket. Aztán isznak :-). Ez egy másik piros mikulás és a lila mikulás csatája volt. De volt még lila, fekete, bordó is.


Itt egy kis videó egy lazább csatáról

Holnap szerda.

Nincsenek megjegyzések: