csütörtök, december 14, 2017

Duplagolyós Görner és Szauna

Délelőtt egy másfél órás meló a friss levegőn:
  • Hólapátolás és hótolás: ezzel a parkoló kész.
Jó kis mozgás. Természetesen, ez olyan mint az autómosás: lemosod az autódat és kis idő múlva esik az eső. Na, itt meg eltakarítod a havat és délután már nagy pelyhekben hull a hó. Ez már csak ilyen :-)

Késő délután pedig edzés. A duplagolyós Görnert két @24-es golyóval szoktam, de a terembe nem vittem be a @24-es páromat, mert ott van egy @24 és egy @28. Így ezzel a két golyóval toltam a Görnert. Asszimetrikus terhelést ad a két oldal között, de így legalább figyelni kellett:
  • GridX + bemelegítés: 15 perc
  • Duplagolyós Görner-létra(@24-@28) + Húzódzkodás(+@20): 3x(2G-3G-5G), összesen 30G (30 snatch, 30 mp, 30 c&p) és 30 húzonc
  • Összetett gyakorlatsor a @32-@32 párral:
    • 10 renegát evezés
    • 10 lassú és mély fekvőtámasz a golyók fülén
    • 40 lépcsőfokos panel-farmer (kétszer fel-le)
    • 10 Lábemelés függeszkedve fej fölé
    • Körön belül nincs pihi, csak amíg helyszínt váltok
  • GridX + nyújtások: 15 perc
  • Szauna: 15 perc kristályszauna, tóban úszás, melegvizes ücsörgés, forró zuhany, bő félórás pihi
Ennyike. A Görnerben úgy osztottam el a létrafokokat, hogy egyforma lett a három létra a végére a bal és a jobb oldal terhelése (@24 és @28). A húzódzkodás létránként más-más fogással volt: normál, párhuzamos fogású, széles fogású kötélen. Ez utóbbit éreztem a legnehezebbnek.
Második gyakorlatkupac egy összetett feladatsor volt, itt a két @32-es golyót vettem elő. Rendesen meglihegtetett. Bőven belefértem 60 percbe, nagyon el sem fáradtam, tök jól esett ez a kis mozgolódás.
Csak páran voltak a teremben, a szokásos edzésnek nevetett semmittevéssel töltötték az időt. Remélem néhányan kedvet kapnak hozzá, hogy legalább egy picit megizzadjanak, ha látnak edzeni. Vagy elmenekülnek :-)
Természetesen egy környi szaunával fejeztem be, A melegvizes ücsörgés inkább langyos vizes punnyadás, mert a kinti medence elvileg 31 fokos, gyakorlatilag olyan uszoda érzet, azaz 27-28 fokos lehet a víz. Persze a jéghideg tóban úszás után először melegnek tűnik, de sokáig nem lehet benne ücsörögni. Be is szúrtam egy forró vizes zuhanyt utána. Na, ettől meg szundítottam egy jót a pihenőben. :-)

Amúgy szoktunk most is sétálni a környező hegyekben, természetesen nem merészkedünk messzire, csak ameddig engedélyezett. Elég nagy a lavinaveszély, a síterepek biztonsága érdekében napi 2-3 alkalommal robbantanak is. Ennek ellenére a hét elején egy ember meghalt egy lavinában. Nem síterepen, hanem túrázás közben, pedig helyi lakos volt, akinek tudnia kellett volna, hogy a turistaútvonalak ilyenkor életveszélyesek.

Bazsi áll egy vízesés előtt:

Itt pedig a többiek:

Jégcsapok:

Mindez felülről, a képen Bazsi is rajta van, ácsorog az úton (kb. a kép közepén), mert kiabáltam neki:

Holnap péntek.

Nincsenek megjegyzések: