szerda, január 29, 2020

Súlylétrák 17. (könnyű)

Reggelre esett olyan 12-15 cm hó (a környező hegyeken persze jóval több, de itt a faluban elég is ennyi), úgyhogy szűk 2 órás hótakarítással telt a délelőtt. Késő délután pedig a heti könnyű nap:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Swingek + Lépcsőzés (felvezetés): (10 kétkezes) + (10-10 egykezes) + 3x(20 lépcső kettesével), az első körben @32, a másodikban @36, a harmadikban @40 volt a lendítésekhez használt golyó
  • Duplagolyós nyomásvariációk(@24-@24): 6x6, sorozatonként váltogattam a katonai és a fűrészelős nyomást
  • Húzódzkodás variációk: 6x6, minden sorozatban más volt a fogás
  • Evezés FG-s kézisúlyzóval + Fekvőtámasz (állvány, emelt láb): (11-11)x40kg + 10, (9-9)x42,5kg + 10, (7-7)x45kg + 10, (20-20)x45kg + 10, az utolsó sorozatban levettem az FG-t
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
  • Szauna: 1 kör kristályszauna, tóban úszás, váltó zuhany
Ennyike. A felvezetésben most egy sorozatban csak egyféle golyót használtam, de volt vele kétkezes, majd egykezes lendítés is, meg persze lépcsőzés. @32, @36 végül @40 volt a használt golyó. Így, hogy mindig változtatok egy kicsit, sosem unalmas a felvezető 10-12 perc.
A két főgyakorlat a szokásos nyomás (itt könnyű nap lévén mindössze a két @24-es golyóval melóztam) és a húzódzkodás (itt nem kötöttem fel plusz súlyt). Mindkettőben 6 sorozatot toltam 6 ismétlésekkel. Jó tempósan, a sorozatok között mindössze két kis kört sétáltam a teremben. A húzódzkodásnál volt FG-s, normál, széles, szűk, párhuzamos fogásos és szembe tenyerű. Nem is jutott eszembe más, de szerencsére ez kiadta a 6 sorozatot.
A kiegészítő gyakorlatpár FG-vel nehezített kézisúlyzós evezés volt fekvőtámasszal. Az evezésben piramisban haladtam felfelé illetve 4. sorozatban levettem az FG-t és anélkül húztam 20-20 ismétlést. A fekvőtámasznál végig 10 lassú ismétést végeztem állványon, emelt lábbal. Elég is volt.
Nyújtás, majd egy kis szauna. Nagyon sokan voltak a fürdőben és a szaunában, ez már a februári főszezon, tele a falu.

Most este ismét esik a hó, úgyhogy reggel valszeg ismét hómeló. Nem is ártott már egy kis frissítés a pályákra február előtt. Meg a faluban is visszatért a szép téli kép, a karácsonyi világítást sem szedték le (gondolom fent is marad egész februárban), úgyhogy nagyon hangulatos a környék.

Holnap csütörtök.

Nincsenek megjegyzések: