csütörtök, június 20, 2019

Kavicsterítés és Szauna

Ma edzésnap lenne, de súlyzós-golyós meló helyett kaptunk szűk 3 m3 kőzúzalékot. A parkolót kell már újrateríteni. Mivel az autó nem tudott bejönni, így az utcán borította le, onnan kellett  behordani 25-30 méterre. 35 talicskányi lett (egy fuvar kb. 30 lapátnyi mennyiség). Ráadául az elején van egy jó félméter magas emelkedő, úgyhogy megvolt a lábmunka is. Apropó láb. Mindkét combomban, a feszítők és a szabóizom iszonyat izomlázas, még nyomásra is érzékenyek. De ha jövök lefelé valamilyen lépcsőn, akkor is nagyon érzem a térd körüli részüket. Azért csak lereszkedtünk 1350 métert :-). A lábszárban ellenben sem elöl, sem hátul nincs jelentősnek nevezhető izomláz, azért a sok lépcsős farmer (amikor csak egy lépcsőfokot lépek egyszerre, arányalag nagy súllyal) csak ért valamit.
El is határoztam, hogy ha ismét tudok egyszerre két lépcsőfokot fellépni :-), azaz elmúlik a mostani nagyon erős izomláz, akkor fogok aránylag kis súllyal úgy is lépcsőzni, hogy egyszerre kettő esetleg három lépcsőfokot lépek. Azaz jobban ráterhelek a combizmokra. Mert végül is ez a magas hegyi túrázás (4 km alatt 1150 méter emelkedés) ezt a mozdulatot is nagyon-nagyon igényli. Bár, a mostani izomláz döntően a rendkívül meredek ereszkedésnek köszönhető.
A 35 kupacot aztán cirka 2,5 óra alatt elterítettem az udvaron. Ezzel a mai mozgás kipipálva.

A fele már kész:

Este szauna Bettivel, két kör kristályt mentünk, sok úszással és melegvizes ücsörgéssel. Esett az eső, hatalmas felhők voltak a környező hegyeken.

Holnap péntek.

Nincsenek megjegyzések: