vasárnap, június 30, 2019

Könnyű nap

Továbbra is nagyon meleg van, a régen itt dolgozó magyarok (elég sokan járnak a terembe) egyike sem emlékszik soha ilyenre. Mivel éjszaka is nagyon meleg van (25-26 fok), ami csak hajnalra hűl 20 fok környékére, így az alvás sem 100%, ezért edzésügyileg könnyű napot tartottam. Szerencsére a teremben aránylag hűvös van:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Swingek: 10x10x@40, összesen 100 lendítés
  • Duplagolyós Görner létra(2x@24) + Húzódzkodás páros létra: 3x(1G + 2, 2G + 4, 3G + 6), összesen 18G (18 duplas szakítás, 18 katonai nyomás, 18 felvétel és nyomás) és 36 húzonc
  • Fekvőtámasz (állvány, emelt láb) + Invertált evezés: 3x(10-10 + 10)
  • Rolling Thunder: (3-3)x60kg, (3-3)x70kg, (3-3)x80kg, 3x(15mp-15mp)x70kg, 10x(1-1)x60kg
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
  • Szaunaprogram: 2 kör szaunamesteres szeánsz, tóban úszás, napozás, melegvizes ücsörgés, váltózuhany
Ennyike.
A felvezetés 10x10 lendítés, majd három kis létra duplagolyós Görnerrel és húzódzkodással. A húzoncoknál létránként más volt a fogás (normál, párhuzamos, szembe tenyerű). Kiegészítőnek fekvőtámasz (lassú végrehajtású) és invertált evezés. Itt is háromféle fogásszélességet alkalmaztam a három sorozatban. A végén Rolling Thunder. A rendszeres FG-s meló jól szinten tartja a fogáserőmet. Pár edzés múlva nézek egy maxot is RT-ben, no meg az edzés elejére rakom.

Edzés után a szokottnál többet szaunáztam, két felöntésen is résztvettem. Az elsőnél egy hatalmas jégesőt imitáltak: teljes sötétségben egy hatalmas vihar hangjait játszották be, a villámlásokat felvillanó fényekkel szimulálták (összhangban a hangeffektekkel), közben jeges vízzel permeztek és jégdarabokkal szórtak bennünket. Persze ezerrel szórták a jeget a kályhára és legyeztek piszkosul. A mesterek esőkabátban(!) voltak. Jóféle volt :-).
A második gyógynövényes felöntés volt, most nem olyan forró, mint a múltkori, de így is mentek ki közben. A felöntések között úsztam a tóban, ücsörögtem a punnyadós medencében (vízsugarakkal masszíroztattam magam) illetve napoztam. Tiszta nyaralás :-)

Holnap hétfő, a forróság utolsó napja. Elvileg.

Nincsenek megjegyzések: