hétfő, március 14, 2011

Aquaticum

A tegnapi jó idő miatt ma egész napos kinti program lett - volna, ha nem kezdett volna cseperegni az eső délelőtt. Így egy gyors döntés után bemenekültünk a debreceni Aquaticum élményfürdőbe. Ott már úgy is régen voltunk együtt.

A debreceni Aquaticum alapvetően más, mint a szoboszlói Aqua-Palace. A sok-sok csúszda miatt a 8-14 éves korcsoport (illetve a bevállalósabb huszonéves párok és a kisgyerekes apukák, mint én) több élményhez jutnak, mint Szoboszlón.
A két sodrófolyó (meleg illetve hidegvizes) valamint a viszonylag nagy méretű hullámmedence pedig a kisgyermekes anyukáknak jelenthet vonzerőt. Van egy elég nagy játszóház és egy kisebb méretű gyermekmedence is. Az idősebb korosztály innen kizárva :)


Az Aqua-Palace inkább ücsörgősebb, meghittebb (bár ott is van több csúszda is, sőt egy egész hosszú is), azaz az idősebb korosztály is megtalálja a szórakozását illetve a kisgyerekes (5-6 évig) családoknak sokkal nagyobb kikapcsolódást nyújt. Ja, és egy szoboszlói 4 tagú családnak kevesebb, mint feleannyiba kerül úgy, hogy most az Aquaticumban féláron volt a gyerekjegy.

Késő délelőttől estig nyomtuk az ipart, nekem még

  • 3 kör gőz

    is bejátszott, ha már az egész napos jegy mellé ingyen van. A normál szaunát nem kívántam. A szaunacentruma kisebb, mint az Aqua-Palaceban lévő.
    Persze volt hullámozás, töménytelen csúszda (Rékát is sikerült ügyesen rávezetnem a kisebb méretű csőcsúszdák élvezetére, mert eddig azoktól félt, csak a nyitottakan mert lecsúszni), sodrófolyózás, hátdögönyözés, vízipisztolyozás, stb.

    Most este mindannyian mint a mosott sz@r...

    Holnap kedd és melóhegy.
  • Nincsenek megjegyzések: