csütörtök, október 30, 2014

@40-es Goerner

Kora délelőtt házhoz jött a masszőr. Bettikét kellett megmaszni, és hát akkor már én se maradhattam ki a jóból, így bő 3/4-es órás teljes test masszázzsal indult a nap. A nap további részét a közeli fidesz nagyfaluban töltöttük, így a mai edzésre késő este került sor:
  • Goerner-lánc@40: 20x1G, első 10 körben fél perc pihikkel, a második 10 körben 1 perc pihikkel
  • Húzódzkodás 20kg: 5x3
  • Rolling Thunder emelés: 5x2, a vádlit kihagytam, mert pofáztam közben :-)
  • Snatch@40: 10x(minden 50 mp-ben 10 ismétlés, a maradék idő pihi), összesen 100 szakítás szűk 8 perc alatt
Egy láncszem felépítése (kb. fél perc meló): bal kar snatch-mp-clean-mp, majd ugyanez a jobb oldalon. Összesen 40-40 nyomás, 20-20 szakítás, 20-20 clean és 20 egykezes swing (a kézcsere). Húzódzkodás, majd fogáserősítés követte.
Edzés végén szakítás. A gyúrós rész (és a vádli) kimaradt, mert az edzésen összefutottam egy nagyon régi gyúrós-pornós-kidobós-kokszolós ismerőssel és felelevenítettünk egy-két régi dolgot. :-) B@ssz@ meg, ilyenkor döbben rá az ember gyereke, hogy mennyit változott az évek során. Család, gyerekek, papucs, kispolgári életszemlélet, inkább átmegyek az utca túloldalára, mintsem hogy bármibe is beavatkozzam. Mert hát a család lett az első.
Ezt éreztem akkor is, amikor - talán egy éve - egy helyi hvcs-t először láttam gyerekkocsit tologatva és látom sokszor, ahogy az azóta két éves kissrác és a felesége főnökösködik felette. Sic transit, gloria mundi. Eh, le van sz@rv@.

A tornateremben kung-fu edzés zajlott, így csak a bemelegítést és az edzés végi nyújtás-gyógytornás részt végeztem ott. Egy csepp izzadság nem volt rajtuk. Visszagondolva a cselgáncsos éveimre, sokszor alig bírtunk feljönni az alagsori edzőteremből, de nem is volt para egy-egy éles helyzet esetén, bátran lehetett vállalni mindenféle rendészeti munkákat. Ja, és az utca direkt azon az oldalán mentünk, ahol történt valami. De ezek a srácok csak hamis illúziót kapnak, nem önvédelmet. Jobb lenne, ha a futást gyakorolnák. Persze, lehet korai ezt levonni kétszer 15 percet látva az edzésükből. Valójában meg semmi közöm hozzá, biztos ezt ilyen tudományosan kell végezni (már megyek is a túloldalra).

Holnap péntek.

Nincsenek megjegyzések: