kedd, október 14, 2014

Fogáska

Ma délben volt egy kis időm, hogy leizzasszam magam:
  1. Tépés: Kisebb kiadványok - bemelegítés célzattal
  2. Tépés: RTPia 10 db (10x12 lap)
  3. Szegtörés: 7.6x260; 7x220; 7x200; 6x180
  4. Gripper: 10x(5-5)
A mai pusztítás során a teljes repertoáron végigmentem:

Tegnap a dubai arabokat megfélemlítendő megörökítettük videón is egy 7x200 szeg eltörését, ezen felbuzdulva ma felvettem egy 7x220-as szeg eltörését.

Holnap szerda.

5 megjegyzés:

Marci írta...

Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy ennyi év után a CoC3 sikerült már? Vagy esetleg megragadtál a 2,5-nél?

Sanyi, akio tisztában van a határaival írta...

Hali!

Bocs, hogy most válaszolok, de nem vettem észre ezt a megjegyzést.
A COC3-at már vagy másfél éve eladtam egy nálam sokkal erősebb srácnak. Így legalább nem idegesítem magam rajta :-)

Marci írta...

Oh, értem. Köszönöm a választ.

Nekem esetleg tudsz valami tanácsot adni az edzéssel kapcsolatban?

Jelenleg a 2.5-öt tudom összesen 1* összenyomni szabályosan. Ezzel csinálok 3*3-as sorozatot (tehát a többinél a végére másik kézzel rásegítek) a bemelegítés után, majd levezetésnek tolok még két sorozat negatívos HG250-et, hogy az utolsó csepp erőm is elmenjen.
Minap rendeltem egy CoC 2.0-t, mert érzésem szerint ezzel jobban fejlődnék, mint a HG250-el, amiből a bemelegítés alatt akár 15-20 koccintást is meg tudnék csinálni.
A 3.0 némi rásegítéssel szintén összezárható, de itt már csak erősen negatívakról beszélünk.
(tehát eddig volt HG250, coc2.5, coc3.0 és most veszem a 2.0-t)

A kérdésem az lenne, hogy szerinted inkább összpontosítsak a most vett 2.0-ra, vagy továbbra is az edzés főszereplője maradjon a 2.5? Melyik verzióval fejlődnék jobban?

Köszönöm!

Sanyi, a segítőkész gyerek írta...

Hali!

Ha megkérdezel egy erőemelőt, hogy mekkora súlyokkal edz, akkor a maximális (versenyen) elért eredménye 70-80%-val dolgozik, nagy ritkán elmegy 90%-ig.
Erőt fejleszt.

Ha neked a coc2,5 egyszer sikerül (gondolom az erősebbik kézzel, a másikkal biztos nem), akkor a 3x3-as, 5x2-es sorozatokat a coc2-vel kell végezned, és minden 3. vagy 4. edzésen kell elővenned a coc2,5-t 5x1, 6x1-es sorozatra.
Így a fogáserőt akár minden nap lehet edzeni, kerüld a totális kifárasztást.

Ne hanyagold el a gyengébbik kezet sem!

A negatívok szerintem ebben a gyakorlatban eredményt nem hoznak, és a rásegítős nyomások sem. Az idegrendszeredet, az inakat és az izmokat a nagy, teljes nyomásokra kell edzened és nem a részleges nyomásokra illetve a negatívokra.

Személy szerint én háttérbe szorítottam a grippereket, pontosabban mindenféle fogáserős gyakorlatot végzek, a gripperes meló csak egy közülük.

Remélem tudtam segíteni!

Marci írta...

Köszönöm a választ, és elnézést, hogy csak most írok, de picit összejöttek a dolgok.

A fentiekhez annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a bal kezem sincsen hanyagolva, de azzal a HG 250 is többnyire úgy megy, ha a jobb kezem valamelyik ujjával belecsimpaszkodom a gripper karikájába, hogy stabilizáljam. Viszont ez úton a CoC 2.5-öt még könnyebben is összerakom ballal, mint a jobbal, ahol nem érek másik kézzel a cucchoz.

Szerinted megfelelő a bal kézzel így gyakorolni (a rugó iránya miatt nehezebb megfelelően erőt kifejteni ballal rajta, azt olvastam), vagy itt is ragaszkodni kellene az egykezes, stabilizálás nélküli módozathoz?