hétfő, július 23, 2012

Létrák és Snatch

Kora délelőtti edzés. Egyszerű és ütős, mint egy bot:
  1. Bemelegítés + SMR

  2. C&P-létra + PU-létra: (3-3-3-3 létra)x[@44 + (+@24)], összesen 24-24 C&P és 24 húzódzkodás

  3. Snatch: 10x(minden 2 percben 10-10 ismétlés, a többi idő pihi)x@32, összesen 200x@32 snatch 20 perc alatt

  4. Felemás függeszkedés: 3x45mp, mindkét oldalra

  5. SMR
Egygolyós erőmeló. A létrákban ismét növeltem az adagot egy 4. háromlépcsős létrával. Következőleg maradok is ennyinél, minek rohanni. Az erőállóképességi rész egy kényelmesebb tempójú snatch volt a @32-vel. Csont nélkül végigvittem a 200 ismétlést.

Edzés végén egy újrafelfedezett gyakorlat: a függeszkedés, mint fogást erősítő gyakorlat. Eddig is lógtam szinte minden edzés után két-három sorozatban olyan fél perceket, de csak mert jól esett :-). Zsolti a blogjában olvastam, hogy a Fegyencedzés című könyv 2. részében a függeszkedés, mint a fogáserősítés alapja jelenik meg.
Nosza, megkerestem a neten és elolvastam ezt a fejezetet (ez azért túlzás, megnéztem a képeket és a számokat...), majd fel is vettem a Gripper - Wrist Roller - Tépés szentháromságba 4. gyakorlatnak.
Tegnap leteszteltem, hogy a függeszkedés rúdról (2. lépés) gyakorlatból simán megy a 4x1 perc (csak van valami távoli közöm a fogáserőhöz), ezért a 3. lépéstől, a felemás függeszkedéstől kezdem a gyakorlást, 3x45mp terheléssel, ami valójában 6x45mp, hiszen mindkét oldalra el kell végezni. Ha összeszorítanám a fogam, ebből is menne a 3x1 perc mindkét oldalra, de egyrészt edzés végén végzem (ma pl. 200 @32-es snatch után), másrészt akkor nem tudnám utána kinyitni az ujjaimat :-)

Sosem jutott volna eszembe, hogy a függeszkedés, pláne a törölközős függeszkedés fogáserő gyakorlatnak is beillik.

Délután ismét lesz egy kis betonhordás, mert tegnap az udvar egy kevésbé szem előtt lévő részén találtam kb. 4-5 talicskányi betonlapot. Esküszöm, ezentúl csukott szemmel bóklászom a kertben...

Holnap kedd.

Nincsenek megjegyzések: