kedd, december 17, 2013

Galaxy Fitness

Ma reggel becuccoltam a Galaxy Fitness terembe. S ha már a golyócipelésben úgyis lefőttem, tartottam egy gépfelfedező edzést. Brutális sok gép van, amelyek legalább feléről fingom sincs, hogy mit és hogy. De voltak már ott hozzáértők és mutogattak. Érdekesek. Az izoláció csúcsát adják ezek a gépek. Sokat kipróbáltam (talán a harmadát az összesnek), úgyhogy holnap biztos izomlázam lesz. De az már most is világos, hogy ezektől erős senki nem lehet, mert nem a nagy, összetett mozdulatsorokat fedik le, hanem csak egy-egy mozdulatot. De szép izomzatot lehet velük építeni, hiszen szinte minden izomra külön gép van kitalálva. Részeket lehet belőlük építeni, nem házat.

Amúgy ezek a lapsúllyal ellátott gépes termek (van azért szabad súly és rúd is) meghozzák a demokráciát az edzők közé. Hiszen egy fekvenyomás vagy egy elemelés (felhúzás) során azonnal látszik már a felrakott súlyokon is, hogy ki is a Jani. Ezeknél a gépeknél nem. A súlyok általában egy zárt dobozban mozognak, csak egy-egy pöcök lóg ki. Attól meg senki nem lesz Jani, hogy ez a pöcök 20 cm-rel lejjebb van bedugva :-)

Van egy Wrist Rollerhez hasonló alkarerősítő gép is. Elé kell állni és egy rudat forgatva az magára tekeri a rákötött súlyt. Hagyományos, már 20 évvel ezelőtt is ismert szerkezet, akkor a súlyemelő teremben láttam. Ezt nem hagyhattam ki, természetesen a maximális súllyal tekertem fel (mindkét irányban). Ráadásul ennél a terhelésnél már az egyik oldalon forgott a fogantyú, azaz valójában egy karral melóztam :-)

A gépi edzés végén golyóztam is egy keveset:

Aerobik@24: Snatch - (2 perc - 2 perc), (1 perc - 1 perc), C&P (1 perc - 1 perc), 8 perc folyamatos meló

Gép gép hátán. A legelső kép bal felső részén látszik a bejárata a comb és vádli erősítő gépek termének. A kardió részleget le se fotóztam, ott egy rahedli futógép és egyéb ismeretlen működésű gépcsoda van.




 

Az emeleten több kis terem van (az öltözőkön és a vizesblokkokon kívül), az egyikben bokszzsákok: itt kaptak helyet a golyóim is. Közvetlen mellette van egy üres terem, ott simán lehet lóbálni és nyomkodni őket. De külön terme van a kézisúlyzóknak illetve a törzserősítő padoknak, gépeknek is.


Kellett már egy ilyen terem ebbe a kisvárosba. Lássunk világot, hogy hol is tart a fitneszipar gépügyileg. Persze, ezek is csak másod-harmadvonali gépek, de a rúdhoz, tárcsákhoz, padokhoz és egy-egy csigás géphez szokott szoboszlói fiatalságnak tuti nagy kedvence lesz ez a terem. Pláne ilyen nyomott, 5000 Ft-os havi bérletáron. Én meg kedvemre düböghetek...

Holnap szerda.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Anno a blogomon közzétettem egy guggológépet. Ez nagy sikert aratott Nálad- is.
Ilyen is található a teremben? :)

Sanyi, a megfigyelő gyerek írta...

Sajnos olyan nincs. Pedig biztos nagy lenne a nézettsége!