szombat, január 18, 2014

Szombat esti

Az elmúlt két nap szétültem a se..em, így ma a kimenekültem egy kis esti gyors golyózásra:
  1. Golyós felvezetés: 13 perc - @32 illetve dupla @32

  2. Dupla MP létra: (4-4-4)x(@36-@36), 3x6 perc meló

  3. Húzódzkodás: 5x5, minden percben kezdtem neki

  4. Snatch: 3x(20-20)x@32, minden 3 percben kezdtem neki

  5. Tárcsás bicepsz: 3x(3-3)x15kg
  6. "Világ körül": 2x(1 kör oda + 1 kör vissza)x(2x20kg)
Kicserélték a húzódzkodót. Így most már a térdem behajlítva is leér a talajra. Ugyanis állítólag szóltak a törpenövésűek, hogy túl magas, ezért a tulaj hozott egy szinte gyerekméretet, a régit meg elvitte. Ahelyett, hogy raktak volna oda egy széket, amiről kényelmesen rágurtnizhatnák magukat. Mert természetesen mind köti magát, ezért kell az alacsonyabb rúd. Aztán húznak fejtetőhöz meg homlokhoz néhányat...
Ráadásul a másik oldalán kialakított tolódzkodó egy kígyótestű emberre van szabva, azaz olyan közel van a két rúd egymáshoz (amik ráadásul párhuzamosak, mert ha eltartanának egymástól, akkor semmi gond sem lenne), hogy ha közéjük állok, akkor hozzáérnek a testem két oldalához. Így a tolódzkodás mostantól fogva ezen felejtős (más ilyen jellegű állvány nincs), hacsak nem akarok hosszútávon mindkét könyökömben egy jó kis ízületi gyulladást.

Valszeg visszahozom a heti egy fegyences napot, hiszen itthon frankó húzódzkodóm van. Tolódzkodás helyett meg lesz fekvőtámasz.

Holnap vasárnap.

3 megjegyzés:

MáT írta...

Ejh, ezt a húzódzkodós sztorit nem tudtam szó, pontosabban komment nélkül hagyni...
Szék, zsámoly, doboz, bármi, de nehogy már lejjebb vegye. Tudom, persze, hogy megtette.

Abba bele sem megyek, hogy gurtnival fejtetöig húzódzkodás mire jó. Ök biztos abban szeretnének jók lenni, ezért azt gyakorlják ;-)
Azért hogy az ember a saját kis testét fel tudja párszor húzni, szerintem nagyon nem kell egy "tépö-mester"-nek lennie. Egy átlagos fogás is elég hozzá. Jaa, hogy nekik még az sincs...

Csendes olvasó, és mostanában nagyon nem blogoló, de annál többet húzódzkodó vagyok ;-)...persze mindig áll a rúd fölé, gurtni nélkül, és cél, hogy mindez egy kézzel is menjen ;-)

Névtelen írta...

Szia!

Ez alapvetően egy gépekkel telezsúfolt gyúrós terem, ahol a vendégek izolált gyakorlatokkal (tisztelet a kevés számú kivételnek) próbálnak szebbé (szerintük erősebbé is) válni.
Ebbe jól beleillik a „bodis” jellegű fejtetőhöz való húzódzkodás gurtnival.
Én nem szoktam senkit piszkálni ezért: nem vagyunk egyformák, mindenki magának edz. Kinőttem már az észosztásból.

Persze, ha egyszer megkergeti őket egy nagytestű, agresszív kutya és nem tudnak fellendülni az első alkalmas fára, kerítésre, vagy falra, akkor majd sírva gondolnak vissza az elmulasztott lehetőségekre :-)

MáT írta...

Igazad van, én sem osztok senkit inkább. Nekem is csak az a szerencsém, hogy idöközben "felvilágosultam" a kettlebell és szabadtestsúlyos dolgoknak köszönhetöen. (bár gyúrós koromban is legalább a szem vonaláig felhúztam magam ;-) )