vasárnap, január 26, 2014

Uszodai mindenféle

Ha hétvége, akkor uszoda. Most a gyúrós terembe is bemerészkedtem, mert legközelebb csak kedden jutok ki a terembe:
  1. Nyomás állva + Húzódzkodás: 5x5x70kg, a húzódzkodásnál variáltam a terhelést 5, 5(+5kg), 5(+10kg), 5(+15kg), 10

  2. Döntött törzsű evezés + Fekvenyomás: 5x90kg, 5x100kg, 5x110kg, 5x120kg, 5x130kg, minden evezés sorozat után fekvenyomás 5x100kg

  3. Ferde pados nyomás kézisúlyzókkal (nagy dőlésszög) + Csigán evezés padon ülve széles fogással: 3x[10x(30kg-30kg) + 12x(összes lap)]

  4. Kézisúlyzós szakítás: 5x(10-10), 30 mp pihikkel

  5. Úszás: 1500 méter gyors, természetesen egyben letolva
Tegnap egész nap esett a hó, semmi kedvem sem volt kimenni a golyóimhoz a terembe. Nagyon kíváncsi vagyok egyébként a terem hőmérsékletére, kedden letesztelem. Ha nem megfelelő, akkor termet fogok váltani. Ebben természetesen benne van a zuhanyzó kritikán aluli mivolta (még zuhanyfejet is én vettem bele), a koszos öltöző. Fő ok a terem levegőjét elhasználó és az égésterméket oda visszaengedő palackos gázfűtés. Disznóperzselővel nem fűtünk edzőtermet! Miközben van egy 20 milliós géppark.
Magával a kis teremmel teljesen elégedett vagyok, de bizony öregszem: kellenek ezek az apróságok is. Amik azért annyira nem is apróságok. Persze, 10 évvel ezelőtt lehet fel sem tűntek volna.

Ma meg is néztem a másik csili-vili termet, ahol jóval drágább a bérlet. Nagyon pöpec: rend és tisztaság, külön tornaterem, szaunacentrum, kellemes hőmérséklet (nyáron légkondival). Beszélek a tulajjal, hogy beengedik-e oda az erősen leharcolt állapotú golyóparkomat no és persze egy izzadó, kopasz, 110kg-os, senkihez sem szóló behemótot. Mintha egy porcelánboltba mennék edzeni. Csak egyszer legyen ismét tavasz, hogy lehessen a kertben tolni.

Edzés után szánkóztunk egy sort meg még egyet a két gyerekkel. Azaz  - síkvidék lévén - én húztam mindkettőt a kis egyszemélyes szánkón: volt nagy vihánc :-) Totál le is főttem, simán felért egy második edzéssel. Sőt kettővel.

Alföldi gyereknek ez már maga a hegy:



Holnap hétfő és melóhegy.

Nincsenek megjegyzések: