csütörtök, december 24, 2020

Terasz/28

Nagyon ramaty, ködszitálós, de hideg idő, holnapra komoly havazást mondanak. Megnyitottak a felvonók és a sípályák. A kabinokba nagyon szigorú szabályok betartásával lehet beszállni. Minden hotel, apartmanház és egyéb szálláshely zárva van és persze az összes étterem, kocsma és hütte. Néhány helyen elvitelre van főzés. Érdekes, hogy azért néhány kisebb (5-10 apartmanos) magánszálláshelyen este lehet látni, hogy több helyen égnek a fények. Valszeg családbarátnak titulált törzsvendégek vannak ott. Elég sok holland, svéd, német, olasz, stb. rendszámú autó is megjelent a faluban :-). Ezek között persze sok olyan is van, akiknek itt van egy kis lakásuk vagy házuk és lejöttek az ünnepekre síelni. Az most nagyon király lehet számukra, hiszen negyedannyian vannak/lesznek a pályákon, azaz egy profi igazán kiélheti magát. A mai naptól kezdve minden nem alapvető szükségletet kielégítő bolt is bezárt egészen január 18-ig.

A mai edzéske:

  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • BUP: 2x(5-5)@20, 2x(5-5)@24, 2x(5-5)@28, 2x(5-5)@32
  • Duplagolyós BUP: 1, 2, 3, 3, 3 volt előtte vagy 4-5 BUC is, mert a nyomásig nem jutottam el vele :-)
  • DuplaMP(@24-@24): 15
  • Köteles bicepsz@32 + Fej feletti tricepsznyújtás kötéllel@28: 5x(5 + 5)
  • Evezés RT-s golyóval@40: 3x(10-10)
  • Elemelés golyóval@40 + Swingek@40: 3x(15 + 10), minden 60 mp-ben elkezdve
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
Ennyike.
Minden golyóval csak két sorozatban végzett normál BUP és az elmaradhatatlan nagy ismétlésszámú duplagolyós MP után (amit persze csak két @24-es golyóval nyomok) megnéztem már a duplagolyós BUP-ot a két @24-essel. Hát kellett neki 4-5 egy ismétléses sorozat, amire a BUC-ból ki tudtam nyomni. De aztán hamar ráéreztem hogy milyen izmokkal kell itt tartani és nyomni, és aztán már sikerült is 1, 2, 3, 3, 3 ismétléses sorozatokat tolni belőle. Hihetetlen, hogy mennyire el lehet szokni ettől, számomra ez továbbra is egy nagyon komoly koncentrálós gyakorlat.
Egy 5x5-ös biztonsági menet következett a bicepsz-tricepsz párosra kötéllel, majd evezés. Itt felkötöttem a Rolling Thundert és úgy volt 3x(10-10) ismétlés. A fogásomat egyáltalán nem viselte meg, a mostanság edzés után letudott gripperes meló érezteti a hatását, meg ezt amúgy is simán tudom álmomból felkeltve is. :-). De jó volt változatosságnak.
Lihegtetősnek elemelés-lendítés páros. Mindkét gyakorlatban a @40-es golyót használtam (itthon nincs is nagyobb), azaz az elemelésben is csak egyetlen golyóval melóztam. Minden percben kezdtem neki, bizony elég tüdős volt ez így is. Három sorozat elég is belőle :-) Pláne, ebben a hidegben.
Edzés után gripper.

Holnap péntek.

Nincsenek megjegyzések: