szombat, december 12, 2020

Terasz/22

Tegnap egy bő három órás bútorcipelés volt a program. Annál a családnál, ahol október elején is segítettem. Akkor egy másik házból pakoltuk át a cuccokat a mostani (akkor még belül csak félkész ház) garázsába és egyéb belső helyiségeibe. Albérletben laktak és a tulaj rendkívül barátságtalan módon felmondta velük az albérletet, úgy, hogy tudta, még nincs kész a házuk (két kicsi gyerekkel ráadásul). Így a bútorok 80%-a a félkész házba került, a többi pedig egy ideiglenes (az egyikük munkahelye által bérelt ), de szerencsére bútorozott lakásba.

Azóta kész lettek a belső burkolások, festések (ez számukra egy pozitív hozadéka volt a vírushelyzetnek, mert bezártak a szállodák), így a garázsból a végső helyükre kellett pakolni a bútorokat. A trükk az volt, hogy egy részüket kívülről kellett feladni az emeleti erkélyre, onnan kerültek be az emeleti szobákba. Mert a belső lépcsőfeljáró még csak egy vasrúd, rajta kis deszkákkal lépcsőnek... Persze a terasz is csak valójában két széles deszka volt, így elsőként egy állványra raktuk fel a bútor(oka)t, aztán az állványról az erkélynek kinevezett deszkákra. Izgi volt :-). Szerencsére a nagy, tömör, csak egyben mozgatható "bazinehéz" bútorokat a földszinti nappaliba kellett átvinni. De itt is először ki a garázsból az utcára, onnan meg be a főbejáraton keresztül a lakásba. Mert a garázs-lakás átjáró persze csak egy kis szűk ajtócska :-). Szóval jó kis meló volt! Tetszett!

Ma pedig tartottam egy kis mozgolódást, mert ugye edzésnap, ami szent és sérthetetlen, pakolászás ide vagy oda:

  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • C&P: 2x(3-3)@20, 2x(3-3)@24, 2x(3-3)@28, 2x(3-3)@32, 2x(3-3)@36, 2x(3-3)@40
  • Váltottkezes, padlóról indított C&P: (15-15)x@32, a mai lihegtetős mennyiségi nyomásmeló
  • Köteles bicepsz + Fej feletti tricepsznyújtás kötéllel: 5x(5x@32 + 5x@20), folyamatos meló
  • Evezés golyóval: 5x(5-5)x@40, folyamatos meló
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
Ennyike.
Frankó kis edzéske. A C&P-ben minden golyóval csak két (3-3)-as sorozatot toltam, aztán meg egy 15-15 ismétléses mennyiségi részt. Ehhez a @32-es golyót használtam. Még az első pár ismétlés után átfutott az agyamon, hogy a @36-ost kellett volna nyomkodni, de aztán a mennyiség és a folyamatos meló megtette a hatását. Minden ismétlést padlóról indítottam.
5x5-ös gyakorlatok következtek és befejezettnek is nyilvánítottam a mai teraszedzést. Hideg van.
Edzés után még gripper.

Holnap vasárnap.

Nincsenek megjegyzések: