hétfő, december 28, 2009

4 öves súlyzós gyerek vagyok ám!


Ma két technikai dolog is történt. Az egyik jó, a másik rossz és elgondolkodtató, hogy telik az idő:

Ma rájöttem - majd egy év után - hogy a GymBoss állításánál a START gomb visszafelé lép! Eddig ha valamit elcsesztem a beállításnál, akkor végig kellett mennem a teljes listán és elölről kezdeni, most meg csak visszalépek a START gombbal! Előléptem profi szintre...

Sajnos a húzódzkodásra használt övem a csatnál 1/2-ig beszakadt. Kitöltötte az idejét: rendszeres nagy súlyú akasztások + az izzadság romboló hatása.
Mondjuk megvan már vagy 6-7 éve, csoda, hogy eddig is bírta. Ja kérem: Made in Pakistan, nem kínai sz@r!



Béke poraira! Sok nehéz guggolásban (a régi nagy idők...) és felhúzásban volt velem, sőt egy időben szinte le se vettem edzésen. :)

Ha belegondolok, ez már a 4. övem, amit elhasználtam: 4 öves súlyzós vagyok...

Ha már nosztalgiahullám: Szoboszlón jelenleg a 4. konditeremben edzem, az előző háromba szinte addig jártam, amíg meg nem szűntek. Kikoptak alólam. (Az egyikben résztulaj is voltam.)
Voltak kisebb kitérők (uszoda, más város) de alapvetően hűséges vagyok egy-egy teremhez. Ezért sem tudnék otthon edzeni. Nekem hiányozna a vasak csörgése, az izzadságszag, a nyögések és minden, ami maga a TEREM.

Rajtam kívül 1, azaz egy olyan srác van, aki ezt elmondhatja magáról, mellékesen szinte napra egyidősök vagyunk!
Mi ketten vagyunk a szoboszlói konditermek öreg rókái, akiknek majd'minden testépítéssel kapcsolatos dologról van tapasztalatuk és véleményük, de megtartják maguknak. Én mára jobbára a kisterem magányába vonultam vissza golyózni, a másik srác pedig alapból nem egy beszédes típus.

Talán a koksz az egyetlen dolog, ami mindkettőnknek szerencsésen kimaradt az életéből. Nem volt rá szükségünk, mert a rendszeres edzés eredményezte hatalmas izomtömeg a helyi viszonylatban így is feltűnést keltett. Lehet egy nagyobb városban mást hozott volna az élet, de itt nem kellett. Sok 1-2 évnyi kokszmatyit láttunk, aki az év egy adott hónapjában borzasztó erős és jól kinéző volt, de mi meg egész évben és éveken át. Azok a srácok mind fel is hagytak a súlyzózással.

Mi már akkor edzettünk, amikor a mostani vendégkör zöme még pelenkás volt. És ez sajnos nem vicc. Na de elég ebből, még elsírom itt magam. :)
De azért próbáljuk tartani még magunkat valahogy...

3 megjegyzés:

Lacee írta...

Szia!
Az Atlas tárcsák mekkorák? 25-20-15kg-osnak egyforma az átmérője?

Sanyi, aki mérőszalaggal jár edzeni írta...

Hali!

Ma voltam edzeni és lemértem:

25kg-os: d=44cm, szélessége 5cm
20kg-os: d=44cm, szélessége 4cm
15kg-os: d=39,5cm, szélessége 3,5cm

Idösapáddal legyártatod? :)
Mind gumírozott.

Lacee írta...

Köszi. Még az is előfordulhat.