péntek, december 11, 2009

Kártya + MP + Snatch


Sajnos ma is egész napos meló, de azért a rövidke ebédszünetben:

50 lapnyi Tactical-os francia kártya tépése

Érdekes módon kezdésként az ellentétes fogással most is alig sikerült betépnem, de motoros fogásra váltva már szétkaptam kb. 30mp alatt.
Ez jó is meg nem is. A motoros fogású tépésem iszonyat nagyot erősödött, de az ellentétes fogású kezdés valahogy nem az igazi. Nem tudom azt az erőt közölni a kártyával, ami bennem lappang :).
Persze lehet ez azt mutatja, hogy talán nem is kellene azt erőltetni, hanem az én technikám a motoros fogás lesz. De lehet, hogy egyszerűen csak nem voltam még ekkor idegileg rajta a nagy erőközlésen, de aztán már bejáratódtak a pályák.
Mindegy, a lényeg: 50 lap! Így utólag visszagondolva, nem is kellett volna kivenni belőle azt az 5 lapot.

Egyébként már a héten voltam a Tacskóban is, így a magyar kártya gyakorlás is megvolt: hanyag kéztartással, laza, könnyed járásban, 5-6 mp alatt dobozostól :).

Estére igenyösen leszívták már az agyamat, így kellett egy kis "agynélküli" edzés:
  1. Bemelegítés

    I. rész - Bevezetés: Pörgessük fel a Sanyit!

  2. Swingek: 2x(@16, @24, @32, @40), 30mp meló, 30mp pihenő, összesen 8 perc

    II. rész: Az erő gyakorlása

  3. MP-HG200 + Húzódzkodás piramis: 5x(3-3)@40
  4. BUP-HG200 + Húzódzkodás piramis: 2x(5-5)x(@24+2,5kg)

      A húzódzkodás piramis: 5, 3x(+15kg), 3x(+@24), 3x(+@32), 2x(+@40), 1x(+@32+@16) - nem adtam meg, 2x(+@40), 3x(+@32), 3x(+@24)

    III. rész: Erőállóképesség

  5. 5 perc Snatch @32 - 95db

    IV. rész - Fogáserősség

  6. Körséta kézisúlyzóval: (5 szakasz)x(12kg-12kg), a szélső tárcsát ujjvégekkel fogva, Atlas készlet
  7. Farmer kézisúlyzókkal: 2x(1 perc)x(30kg-30kg), köztük 1 perc pihenő

  8. 5 perc SMR: ekkorra már nagyon éhes voltam...
Az első 4 sorozat MP tök könnyedén ment, ekkor jött a sikertelen (nem tudtam áll alá bevinni) 48kg-os húzódzkodás. Biztos emiatt az 5. sorozat MP különösen ballal iszonyat lett, még a hajamat is (nincs is) feszítettem, hogy a 3. ismétlés kimenjen. Szóval a húzódzkodás idegileg biztos sokat kivett. De nem baj, nem árt egyszer-egyszer az MP-vel összerakni a maximális súlyra törő húzódzkodást.
Nem is nyomtam utána már csak két sorozat BUP-ot. Elég is volt.

A MetCon 5 perces snatch @32-vel. Komótos tempó, 10-enként kézcsere. Az első pihi 40 után volt, aztán 20-asával, a végén amennyi megy. 60 környékén aránylag sokat pihentem - hiányzott a tűz illetve ekkor kordult meg először a gyomrom - de még így is 95-ig jutottam 4:50 körülre.
Azaz simán meg lett volna a 100 is, de nem adtam meg magamnak ezt az örömöt, mert 5-6 ismétlés bizony nem volt tökéletes: éhes lettem közben, így nem tudtam már igazán odakoncentrálni. Erőből már bírnám, csak agyban nem voltam most rajta. Ha én éhes vagyok, akkor már semmi más nem tud érdekelni. Még hogy warrior diéta: dühüngő tömeggyilkos őrültként diliházban kötnék ki!

Így visszanézve az elmúlt edzéseket, mostanában kissé sokat szakítgattam, úgyhogy ezt picit visszaveszem, mert nagyon egyoldalúvá vált ezzel a MetCon rész.
A @32-es Snatchet pedig december hátulján felmérem rendesen, azaz nem éhesen, edzés végén...

A fogáserőben a farmer brutális volt: a @32-es snatch során rendesen lefárasztottam az alkart, amit aztán az 1 perces keskeny fogású kézisúlyzókkal totál - a második körnél a vége felé kiestek a kezemből a súlyzók, így ismét felvettem őket - kiütöttem.

Hétvégén pihenő, esetleg uszoda illetve gripper.

Nincsenek megjegyzések: