szombat, december 26, 2009

Snatch @32 - 5 perc újra + CTS


Ma a csillagok kedvező állását kihasználva - és a 2,5 napos zabálást ellensúlyozandó - megejtettem a múltkori (elszámolt és sötét) 5 perces snatch teszt megismétlését a @32-vel:
  1. Bemelegítés

    I. rész - Bevezetés: Pörgessük fel a Sanyit!

  2. Swingek: 2x(@16, @24, @32), 30mp meló, 30mp pihenő, összesen 6 perc
  3. Snatchek: 3x(10-10)@24, minden 20 után 1 perc pihenő

    II. rész CTS Elite

  4. 5 perces snatch-teszt @32 - 105db
  5. Felhúzás: 5x60kg, 5x100kg, 5x140kg, 3x170kg, 3x190kg, 1x210kg, a 220kg meg se mozdult, friss szenet ha bekapok, messze-messze szaladok...
  6. Húzódzkodás: 5, 5, 11x(+10kg)

  7. 10 perc SMR
A nap fő eseménye a snatch elég jól ment. Végül is magamnak számoltam, de kínosan odafigyelve.

A videó kissé sötét lett alul, de sokkal jobb, mint a múltkori. Ellenben ez a 640x480-as felvétel nagyon macerás, mert MP4-be készült, így a kedvenc videóvágom nem ette meg, de még konvertálva sem. Úgyhogy maradok a 320-200-nál a továbbiakban. Nem kell nagyzolni.

Az alábbi szisztéma szerint nyomtam:
    1:18  - 4x8 = 32, 8-anként kézcsere
    0:22 - pihenő (nem mértem pontosan)
    1:18  - 4x8 = 32, 8-anként kézcsere
    0:24 - pihenő (nem mértem pontosan)
    1:18  - 4x8 = 32, 8-anként kézcsere
    0:20 - 9, ennyi fért még bele a végén
Így összesen 105db. Még ha volt is közte néhány nem szép ballal - bár elnézve az Elite TSC-s videókat, feleslegesen szőrözök), a 100 akkor is tutkó!
Visszanézve és mérve a részidőket, érdekes, hogy a 3x32 milyen pontosan hajszálra ugyanannyi idő alatt sikerült: tudok egy olyan tempót tartani, ami 5 perc alatt nem gyötör meg nagyon.



Egyelőre ezzel elégedett vagyok. Összesen 46mp-t pihentem közben, vagyis ezzel a tempóval 18-20 ismétlés van még tartalékban, így 125 körül lehet a maxom. (Ha nem teszem le a golyót közben.)
Erre még visszatérek, hiszen az 5 perces FGB-k jól felkészítenek a folyamatos munkára.

Mivel nem éreztem magam nagyon lealázva, egy hirtelen ötlettől vezérelve TSC Elite versenyt hirdettem meg magamnak. Pontosabban CTS, mert össze-vissza végeztem a gyakorlatokat.
Ez így nem túl optimális, mert a felhúzás maximális erőt és koncentrációt követel, a snatch pedig ezeket igencsak rombolja. Ezért is teszik első gyakorlatnak a versenyen a felhúzást és utolsónak a snatchet.

Így bizony csak 210kg jött fel, az is elég nyögvenyelősen. A múlt héten pont ebből húztam kényelmesen 3-at. A 220-nak is odaálltam, de nem nagy elszántsággal: nem is mozdult meg sem. :)



A húzódzkodás ellenben kb. annyi, amire képes vagyok. Ebbe a snatch nem nagyon szólt bele: 12-13-nál nem is tudok többet jelenleg pihenten sem. Bár már jobban beépítettem a nagy ismétlésszámú és kis plusz terhelésű húzódzkodásokat, de nem nagyon látszik még az eredménye: a szemem előtt állandóan a nagy golyókkal való húzódzkodás lebeg, a sok ismétléses untat.
Erről is készült videó, de a srác a felsőtestemet videózta és pont ablakkal szemben állt, így aztán egy sötét foltként mozgok a felvételen. Lúzer vagyok ebben a videózásban...

A húzódzkodásba kissé bejátszik az is, hogy ma reggel már 103kg voltam, a felhúzásnál az övet 2(!) lyukkal arrébb kellett beakasztani a szokásosnál!

Holnap pihenőnap: pihenem a zabálást. (Hánytatom és hashajtózom magam, hajat, körmöt vágok, lemosom a kilónyi koszt, orrfújás, fültisztítás, bőrradír, hajvágás, stb.: csak lemegy pár kiló...)

8 megjegyzés:

Lacee írta...

Szép munka!

RKC Hungary írta...

Sanyi,

Hát igen, érezhető volt, hogy az 5 percesedben van még nem kevés tartalék. Gratulálok!!!

Névtelen írta...

Nem semmi meló, gratulálok!

Sanyi, az unatkozó gyerek írta...

Köszönöm az elismerő szavakat! Ez számomra inkább szórakozás, mint munka, bár ha fizetnének érte...

Péter!
Még mindig van 46mp-m tartalékban, csak nehéz mozgósítani :)

RKC Hungary írta...

Sanyi,

Vagy a tempón tudsz változtatni...:)

Sanyi, az ugrásra kész gyerek írta...

Attól félek, az nálam már nagyon a minőség rovására menne.
Bár ez a mostani 24/perc-nek felel meg, azaz ezt még azért fel lehetne simán tolni 26/percre, az még annyira nem megterhelő.

Meg nem is pihennék és akkor felébredtem. Nem hajhászom én annyira a számokat. Jó ez egyelőre így, hiszen ezt érzésem szerint bármikor megcsinálom. Számomra a lényeg: az állandó készenlét, ha jönnek az oroszok vagy az amerikaiak vagy a mit'tom én kik...

Bajzáth Attila írta...

Gratulálok:)!

Sanyi, a 0,00001LE gyerek írta...

Köszi! Legalább olyan erős szeretnék lenni, mint egy póniló!