kedd, december 21, 2010

GHRS-nap/1

Ma gyakorlás nap. Az elmúlt 2-3 hétben a sok meló miatt előszedtem ezt az - már régebben használt - edzésformát. Látok benne fantáziát, úgyhogy ma rendszerbe foglaltam, azaz kiötlöttem a gyakorlás napom szerkezetét:

Minden ilyen napon 4 állandó gyakorlatot fogok végezni:

G(ripper) - 5-7 ismétlés, jobb kéz: CoC2,5 vagy HG300, bal kéz: CoC2 vagy HG250
H(úzódzkodás) - 5 saját testsúllyal (egyelőre)
R(olling Thunder tartás) - (20mp-20mp)@40 (egyelőre)
S(zeghajlítás) - (6x180)-as szeg hajítása

A használt súlyok, ismétlések bőven a biztonsági tartományban vannak, azaz nem cél, hogy óránként belehaljak az erőfeszítésbe: a gyakorláson van a hangsúly.

A gyakorlatok beosztása:

G - H - R
S - G - H
R - S - G
H - R - S


Azaz egy körön belül három gyakorlat, így egy 4 körös kupac alatt minden gyakorlat háromszor kerül sorra. Ez a négy körből álló kupac ismétlődik aztán a nap folyamán.
Ha megtehetem, azaz állandóan kéznél vannak a hozzávalók, akkor akár három kupacot (12kör) is végre lehet hajtani. Ha szűkebb a lehetőség, akkor kettő (8kör), esetleg egy kupac (4kör) lesz a napi adag.

Egy kör kb. 3 perc elfoglaltságot jelent óránként, azaz ennyi simán belefér a mindennapokba. A körök között kb. 1 órányi távolságot tartok.

Mostantól számítva 3 hónapig heti egyszer fogok ilyen GHRS napot tartani, lehetőleg erő jellegű edzésnap után. Kíváncsi leszek, hogy vezet-e valahová. Ha nem, akkor is jó, mert szórakoztat és kikapcsol ez a három perc óránként, azaz ennyi előny már is van belőle. Ha meg valami mást is hoz, az meg csak hab a tortán.

Úgyhogy ma:

  • GHRS nap - 3 kupac (12kör): 6x(CoC2,5-CoC2)-5-(20mp-20mp)@40-(6x180)

    Este még ismeretterjesztő füzetecskék tépése, még mindig hüvelygombás anyag, mert nagyon sok van belőle. Volt még három félpakli francia is, el is fogytak a Vaterás használt franciák.

    Megjöttek a TacTicalból a megrendelt cuccok: kártya, @44-es Elite, Bettinek egy masszázs-kellék. Kaptam egy 5000Ft-os vásárlási kupont is. Na, ebből kellene még vagy 4, á, inkább 40 :)
  • Nincsenek megjegyzések: