szombat, december 11, 2010

Kettle Ball (sic!)

Tegnap vettem észre, hogy a Papp Albert RKC vezette szoboszlói kettlebell csoport már a helyi online újságba is bekerült. Nem tudtam megállni, hogy ne írjak egy hozzászólást :)

Ma a délelőtti meló után debreceni kirándulás a MalomPark bevásárló központba, ahol a nemrég elköltözött Média Markt helyén egy hatalmas játszóházat rendeztek be a karácsonyi vásár idejére: csúszdák, ugrálók, nagy hely a rohangáláshoz, stb. A gyerekek mintegy 5(!) teljes órát nyomultak benne...
Egy részlete (a kép nem sikerült valami jól):


Mi vásárlással illetve a színpadi - mivel az is volt - előadások nézésével töltöttük az időt: mesejáték, ami nagyon élvezetes volt, pláne, hogy egy sokak számára ismeretlen mesét adtak elő. Persze én ismertem, hiszen most végeztük ki Bazsival a Benedek Elek összest(!). De volt még spanyol tánc, zenekar, stb.

Váratlanul megjelentek az Aktív Fitness (ez egy debreceni edzőterem) Kettle Ball sportolói is. Nem elírás, így volt kifüggesztve a plakáton és a műsorközlő is így mondta.

Két rock számra 6+1-en egy előre betanult koreográfiát adtak elő. Nagyon látványos volt: két szélen egy fiú és egy lány folyamatosan - kis pihikkel - snatchelt, középen pedig a többiek egyszerre mutatták be a legfontosabb alapgyakorlatokat, kb. @12-@16 körüli golyókkal.
Aztán a vezetőjük - RKC pólóban - egy nagyon frankón összeállított 3-4 perces duplagolyós (2x@16) gyakorlatsort adott elő. Volt abban a dupla snatch-től kezdve a dupla BUP-ig, a padlónyomástól a szélmalomig minden.

Itt egy kép (ez is teflonnal):


A közönségnek - és nekünk is - nagyon tetszett, jó bemutató volt.

Edzésügyileg ma mindössze annyi volt, hogy a frissen beszerzett - N.Laci RKC-vel cserélt - COC2-met nyomogattam, elsősorban ballal, hogy be tudjam lőni a gyakorlásnaphoz az adagot. Szép fényes a rugója, látszik, hogy nagy becsben tarotta a Laci, sőt inkább nem is nyomogatta, nehogy kopjon :)

Nincsenek megjegyzések: