hétfő, október 28, 2013

SK52 - közepes (A) nap

E héttől visszaállok a heti három edzésre.
Két okból is: egyrészt kissé sűrűsödik mostantól a meló, így ennyi fér bele hétköznap. A hétvége pedig a családé illetve az uszodai kirándulásé. Másrészt úgy érzem vissza is kell vennem kicsit, mert a duplagolyós CP stagnál. Miközben az elemelés meg egyre jobb :-). Egy plató elérése pedig számomra a terhelés csökkentését és az edzések ésszerű átrendezését jelenti: egy seggel két-három lovat nem lehet megülni. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a tiszta erő növelésére, kiegészítve a lihegtetős gyakorlatokkal, mert a Sig Klein bizony mindkettőt igényli. De erő nélkül nincs erőállóképesség.

Ezt tükrözte már a mai edzésem is. Kivételesen késő délután mentem és bizony, a délelőtthöz képest - pedig az is elég színes - a délután maga a szivárvány. A barna szivárvány :-). Most már értem, miért nincs elég fizető tag (Vajh, ők fizetnek-e?) és miért menekültek sokan át a másik terembe. Nekem mondjuk mindegy: az erőt - de semmi mást - azért tiszteletben tartják.

Az első két gyakorlatot most is az udvaron végeztem, még épp elviselhető volt a hűvös szél:
  1. Golyós felvezetés: 15 perc - @32 illetve dupla @32

  2. C&P létra: (3-3-3)x@44, mind földről indul, összesen 18-18 ismétlés
  3. Helyből felvétel rúddal: 5x60kg, 5x75kg, 5x85kg, 5x92,5kg, 2x3x97,5kg

  4. Összetett gyakorlat: 3 kör, folyamatos végrehajtás, nincs pihi
      invertált evezés 10 (változó fogásszélesség)
      snatch (20-20)@24

  5. Függeszkedés: normál 1x(1 perc), törölközős 2x(30 mp), egykezes 2x(15 mp - 15 mp)
Ennyi megy egy kis turmix. Az (A) nap nagy súlyú nyomásról (golyóval vagy rúddal, mérsékelt ismétlésszámmal) felvételről (golyóval vagy rúddal) vagy nagy golyós szakításról és valami 5-10 perces lihegtetős részből fog állni. Összességében közepes terheléssel.

Holnap kedd.

Nincsenek megjegyzések: