vasárnap, szeptember 14, 2014

Edzés és motyogás

A mai mozgolódás késő délelőttre lett időzítve:
  • BUP @36 + Húzódzkodás 25kg: 3x(3-3)
  • Ferde pados nyomás kézisúlyzókkal + Evezés rúddal: 4x(10-10) emelkedő terheléssel
  • Wrist Roller @36: 2x(befelé-kifelé)
  • Gyógytorna: 50 perc
Gyors súlyzós rész. Az erőrész után (frankón mentek ballal is a nyomások) a 10 ismétléses részben a kézisúlyzókkal 38 kg-ig, az evezésben 120 kg-is lépkedtem fel. Egy gyors fogáserő, majd jöhetett a nyújtás.
Ebéd után debreceni kirándulás a családdal az Aquaticumba. Sz@rrá csúszdáztuk magunkat, meg persze hátdögönyözés, sodrófolyózás, hullámozás. Nekem még két kör gőz és egy kör szauna is befigyelt.
Az élményfürdő után még egy kis bútorpakolás és linóleum feltépés. Ha már fogáserő :-)
Jó kis nap volt.

Holnap hétfő és iskolai papírgyűjtés. Már vagy 3(!) mázsa papír, könyv gyűlt össze a pincénkben tavasz óta. Két lépcsőház és még 4 család kidobott reklámújságjainak együttese. Hangyaszorgalommal gyűjtjük, kötjük, mert tudom, hogy a gyerekeim iskolájának lesz belőle pénz.

Kormányunk ötleteléseinek egyike miatt egy ideig úgy nézett ki, hogy 2015-től ennek is vége, de talán hatott egy-két ész érv és állítólag valamit változtatnak a rendeleten. A lényeg, hogy most még van.
Pedig a papírért kapott összeg szinte teljes egészében az iskolai alapítványt hizlalja (a vállalkozó csak a kihozott hatalmas konténerek költségét kéri el, a többi pénz marad az iskolánál), amiből pl. tavaly tornaszobát alakítottak ki és sportszereket vettek, mert ugye a mindennapos testnevelést csak nem lehet állandóan folyosói sorversenyekkel és a tanteremben az egyik oldalra összepakolt padok, székek helyén tornázva kitölteni. Mert sokáig ez volt ám! Mert legyen mindennap tesióra, de hogy hol, azt már oldja meg az iskola úgy, ahogy tudja. Pénzt nem adnak rá.
Amúgy Szoboszlón évtizedek(!) óta az egyik iskola heti egy-két (évfolyamonként változott) alkalommal úszni tanította vagy úsztatta az alsósokat. Ja, ennek most már vége, mert ezt nem lehet. Az indok: nem tudtak megegyezni a fürdővel. Mikor 16 éven keresztül kb. ennyi volt ez a tárgyalás augusztus végén:

- Mehetnek?
- Igen.
- Akkor jövő héttől, úgy mint ahogy júniusban abbahagytuk.

Semmi nem változott június óta: ugyanaz a fürdővezetés, ugyanaz az önkormányzat, ugyanaz az iskolai vezetés. Csak nincs megegyezés. Nemsokára igazgatóváltás lesz ebben az iskolában. No meg helyi választások októberben. Akkor majd hirtelen meglesz az egyezség. Pártunk és kormányunk ezt is elintézi.

De elég is ebből, mert ez egy edzésblog és nem a hirtelen visszatért 1960-70-es évek újbóli történéseinek dokumentálása. De hát bármerre nézek, ez köszön vissza, pedig ez csak a gyerekeimet érintő visszás dolgokból néhány. A 2500 Ft-os fénymásolt(!) tankönyvről, az 5. osztályban többszöri 7(!) tanítási órás napról már nem is beszélek. Mert lesz az még középiskolában 9(!) is. Én nem is értem, hogy hogy a fenébe tudtunk mi annó általános iskolában napi 5 (7. és 8. osztályban néhány 6), középiskolában napi állandó 6 tanítási órákkal egyetemeken, főiskolákon továbbtanulni?!
Buták maradtunk.
Buták vagyunk.
Hogy ezt hagyjuk.
Vagy kívül tágasabb?!

Nincsenek megjegyzések: