vasárnap, szeptember 07, 2014

Ismét smaragd tuja

Ma reggel egy hatalmas záporra ébredtünk, ezért a tujameló csak késő délelőttől indult. Sebaj, addig még 8 újabb zsák tőzeget és egy zsák marhatrágyát kerítettem. Nagyon rossz a talaj minősége, remélem ezzel sikerült rajta javítani.
A meló során a maradék 7 tuja plusz még 2 került ültetőárokba. Ez a kettő állítólag szintén smaragd, de én hatalmas botanikai ismereteimmel nem annak látom. De a család szerint rossz a szemem és hiányos a műveltségem. De legalább egy kis hússal meg dinnyével ellapátolok estig. :-)

A mai adag, a földlabdák 2/3-ig feltöltve:


A tegnapi, itt már teljesen feltöltött az árok. Remélem 2-3 év múlva már nem látszik a szomszéd kerítésnek nevezett tákolmánya és a dülöngélő házának hátsó fala.

Még bőven van munka, hiszen a mai adagot teljesen fel kell tölteni, illetve a maradék földet egyenletesen szét kell teríteni és füvesíteni. Bár ez utóbbit lehet tavaszra hagyom, mert a fűvetéshez kicsit már késő van. Szintén tavasszal kerül a tövekre mulcs és valószínű valamilyen szegélykővel fogom a gyeptől elválasztani a tujákat. De erre még alszom, tavaszig sokat lehet...

Betti ma is sokat segített, és bizony ma is totál elfáradtunk. Edzésre még gondolni sem tudok. Holnap hétfő.

Nincsenek megjegyzések: