kedd, november 10, 2015

Gyógytorna 46.

A vasárnapi faültetés során egy méretes seb keletkezett a jobb hüvelyujjam tövénél. Így nem tudok semmit jobbal megfogni, se rudat, se golyó fület. Se a diótörőt. Már tegnap is pihentettem és ma is. Meg még pár napig biztosan, mert elég nagy hézag van a seb két széle között.
Ezért kihagytam a reggeli kettlebelles oktatóval való összezördülést, lesz még rá alkalom, hiszen kedden és csütörtökön tart edzést. De mit is beszélek, golyólóbálást.
A gyógytorna persze mehet, hiszen ott nem kell fogni semmit. De ma nem tornáztunk, hanem a nénike beavatott a legújabb trigger pont masszázs rejtelmeibe. Most volt egy oktatáson, ott ismerkedett meg ezekkel az új kínzóeszközökkel. A henger így néz ki. Kb. 30 cm hosszú:

A Grid-X-es hengerem ehhez képest csak felületi simogató. Ez tényleg a mélybe hatol. Különösen, hogy egyszerre csak kis területen kell használni, de ott aztán háromféle módon egymás után. Kiegészítve 1-2 masszázslabdával, nagyon fájdalmas és egyben alapos masszázst tesz lehetővé.

Itt például lehet is kapni őket.
Egy óráig tartott, amíg a magyarázatokkal együtt átmasszíroztam magam velük.  Annyira azért nem volt fájdalmas, mert hála a mindennapos Grid-X-es hengerezésnek és a sok nyújtásnak, az izmaim nem kőkemények. A nénike csodálkozott is, mert ő majdnem sírt a fájdalomtól, amikor használta. De közel nem is hengerezik annyit, mint én.

Holnap szerda.

Nincsenek megjegyzések: