péntek, szeptember 11, 2009

Bónusz-nap: 5 perc snatch


A jól megérdemelt Bónusz-nap, azaz ami jól esik, amit ki szeretnék próbálni. De semmi komoly erőlködés:
  1. Bemelegítés

    I. rész: Néhány teszt

  2. Fekvenyomás (testsúly, max. ismétlés): 12 db (97,5kg)
  3. Snatch 5 perces teszt @24: 140db

    II. rész: Fogáserősség

  4. RT emelés, tartás: 3x(1-1)x63kg, 3x(10mp-10mp)x53kg
  5. Farmer kézisúlyzókkal padról indulva: 6x(15 méteres táv)x(57,5kg-57,5kg)

    III. rész: Térdízület átmozgatás (mivel nincs uszoda)

  6. Teremkerékpár: 30perc közepes fokozaton

  7. 10' SMR
Néhány teszttel kezdtem. A fekvenyomásra szépen fellépkedtem a bemelegítő sorozatokkal, majd beállítva a testsúlyomat (reggel 96,5kg, ezért 97,5-re raktam, mert ezt lehet kirakni), egy sorozatot nyomtam maximális ismétlésre törekedve. Hoztam a szokott 12 ismétlést.
Ez elfogadható, mivel a fekvenyomás nem célzott terület, bár mostanában rendszeresebben szoktam 5x5-ni 110kg-mal.

Következett egy kis snatch 5 perc alatt: 10 ismétlésenként kézcsere, a golyót egyszer sem raktam le. Kényelmes, nem pörgetős tempó, szépen beleállva a végén. A 100 ismétlés olyan 3,5 perc alatt volt meg. A 10 ismétlések szinte alig terhelik a fogást, így ezzel gondom nem volt. De alapjában véve semmivel sem, talán csak a nyálas zenével: arra is volt tüdőm közben, hogy kikiabáljak a tulajnak, hogy rakjon be valami keményebb zenét, majd adjon rá kakaót.
Tök jól esett. Látszik a rendszeresen végzett kemény MetCon-ok hatása.
Összehasonlítva a téli 140-nel, az azért technikailag sokkal rosszabb volt: többször nem volt kinyújtva a végén a könyök, de sokszor nem is vittem fel addig. Ott pörgettem mint állat, aztán meg le is kellett rakni, mert elfogytam menet közben. Így visszatekintve, bizony látom a különbséget.

Ez a percenkénti átlag 28-as tempó jól kivitelezhető, bár természetesen lehetne rajta gyorsítani. De egyelőre nem érzem szükségét.

A fogást erősítendő az RT-n kívül farmeroztam kicsit kézisúlyzókkal: két padra raktam fel őket és közéjük állva indultam. Egy keveset kellett rajtuk emelni, majdnem úgy, mint azt az erősember versenyeken szokták.
6 db 15 méteres kört mentem velük a teremben átlag 1,5 percenként. Inkább a gyakorlás, a próbálgatás dominált, mintsem a teljes kimerülése elérése.

Edzés végén 30' teremkerékpár, amellyel általános megrökönyödést váltottam ki, hiszen eddig még sosem ültem rá... De az is jól esett, hiszen az uszoda még mindig zárva van. Még a gyógytornász javasolta az úszás mellett a kerékpárt.

Sajnos Szoboszló környékén nincs kerékpárút, a 4-esen kívül 3 nagyon rossz állapotú alsóbbrendű út vezet a könyező falvakba. Ráadásul életveszély rajtuk bringázni a gépkocsivezetők nagyon szűk előzéseinek hála. A táj meg: elsárgult kukoricaültevény, felszántott földek, parlagfűvel gazdagon borított kaszálók. Néha egy tanya. Ennyi.
A városon belül meg nincs értelme.

Érdekes, hogy most pihentebbnek éreztem magam edzés végén, mint az elején... Ez is egy Bónusz. Bár én szeretek úgy eljönni, hogy érzem, hogy edzettem.

Most pihenőnapok illetve Gripper + Kártya következik.

Nincsenek megjegyzések: