péntek, szeptember 18, 2009

Nyomások + sérülés


Ma nyomásos nap:
  1. Bemelegítés

    I. rész: Variációk nyomásra + Húzódzkodás

  2. Golyós nyomások + húzódzkodás: 3 kör
      MP (2-2)@40
      Húzódzkodás 5
      BUP (5-5)@24
      BUP (1-1)@32, a 3. körben ballal már csak BUC :(
      Húzódzkodás 5
    Az egyes gyakorlatok között 1-2 perceket is pihentem, hiszen ez a rész az erőről szól!

  3. Fekvenyomás + Húzódzkodás: 5x(5x110kg + 5)

    II. rész: Erőállóképesség

  4. Swing (kétkezes): 15x(30/30)@40, összesen 300

    III. rész: Fogáserősség

  5. "Világ körül": 2x(1-1 kör)x(3x10kg), (fél-fél kör)x(2x20kg)

  6. Nyújtás, fetrengés
Most jól megvariáltam a nyomásokat, sokfélét nyomtam, de nem sokat, ellenben voltak nagy golyók is. A @32-es BUP-ok sokkal nagyobb koncentrációt kívánnak, mint a @40-es MP.
Egyébként rájöttem már, hogyan lehet a @24-ből 27-28kg körüli golyót gyártani, amivel lehet biztonságosan BUP-okat nyomni. Már rajta vagyok az eszközök beszerzésén. Szükség van rá, mert a @24 már nagyon könnyű, de a @32 meg nagy ugrás. Ez MP-nél nem lenne annyira gáz, de BUP-nál azért nagy a távolság.

A szokott fekvenyomás következett, ahhoz képest, hogy elég kemény volt előtte a golyós nyomás, aránylag könyedén ment.

Az erőállóképességi rész most monoton swingkupac volt. Ilyen is kell, nem lehet mindig változatosan edzeni. Ez számomra sokkal megterhelőbb idegileg, mert mondjuk azt, hogy unalmas? Á, ilyet nem szabad mondani. :)

Egy kis fogáserő és már kész is.

Sajnos a múltkori seb a jobb gyűrűsujj tövénél újra felszakadt (pedig már majdnem behegedt), sőt most már majd egy 1cm-es rés van és mély is. Valszeg a swingek és a fogáserő okozta, bár menet közben észre sem vettem, csak a zuhany alatt, hogy valami rettentően csíp.
Így fogni, szorítani jobb kézzel nagyon macerás, egyszerűen fáj. Ráadásul az ujj tövénél képződött bőrkeményedést sem tudom ledörzsölni, mert a habkő beleszánt a sebbe. Ezt bizony pihentetni kell illetve nagyon meg kell nézni, hogy a következő edzéseken milyen gyakorlatokat végzek.

Intő példa magamnak:

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

A sérülés gyógyulását gyorsítja, ha éles bőrvágó ollóval óvatosan levágod a seb közvetlen közelében(is) a kemény, elhalt részeket. A neogronormon (hámképző) is elég hatásos, a tenyér sebeire kenve.

Üdv
Tibi

Sanyi, akinek csak múltja van gyerek írta...

Ok! Mögpróbálom. Még kiegyenesíteni is fáj azt az ujjamat. Tönkre vagyok menve, mi lesz velem... Snatchek, kártyatépés, felhúzás, Gripper, köredzések, FGB: minden a múlt.

Gabi írta...

*pislog*

Névtelen írta...

Szerintem meg vigyorog, gúnyosan kacag!