hétfő, március 16, 2009

Kettlebell-35


Ha hétfő, akkor Corpus. Az eredetileg tervezett VO2Max felmérést szerdára halasztottuk, helyette a bemelegítés után (swingek, cleanek, snatchek vegyesen) a szélmalom (WindMill) alapjai:

A golyót tartó kar fej felett, azzal 45°-ban ellentétes irányba néznek a lábfejek, viszonylag szűk távolságban egymástól. A csípőt a bokák irányában erőteljesen kitolva és kissé a törzset fordítva kell a másik karral lenyúlni egy esetleges másik golyóért.
A golyót tartó kar alatti lábnak végig feszítettnek kell lennie, azaz a térdnél nem szabad behajlania. A súlynak ezen a lábon kell nyugodnia, a másik akár be is hajolhat. (Elvileg fel is lehet emelni, mert csak egyensúlyi szerepe lehet.) A feszített lábnál kell farizomból a mozgást végrehajtani.

Na ez van papíron. Ezt gyakoroltam, először üresen, majd lent súlyért kellett menni (@24), azt felvenni, majd le, végül a fenti karban egy @12 és azzal végrehajtani. Szép egy munka, legalább annyira összetett mozgás - számomra - mint a TGU. Jól nyújtja a csípőt, a vállat, az pedig rámfér.

Óra végén egy mini edzés, mert egyelőre úgy néz ki, hogy holnap egy kis fogáserőn kívül más nem lesz:

30mp Snatch (7-7)@24
30mp Pihenő
30mp Egykezes Swing(10-10)@24
30mp Pihenő

Ezt 5x végrehajtva, azaz összesen 10 perc, ebből 2,5 perc snatch, 2,5 perc swing, nagyon intenzíven végrehajtva a gyakorlatokat.

Kellemesen elfáradtam, jó kis óra volt.

Nincsenek megjegyzések: