péntek, január 30, 2015

Pénteki nyomások

Ma nyomásos erőnap, 10 ismétléses triszettel:
  • C&P@44 létra + Húzódzkodás (+20kg) létra: (4-4), összesen 20-20 felvétel és nyomás és 20 húzonc
  • Evezés rúddal 130kg + Koffercipelés 2x90kg + Padlónyomás @443x(10 + 28 méter + 10-10)
  • Felhúzás vastag rúddal 130kg + Állóvádli saját testsúllyal: 3x(2 + 50)
Ennyi. Most sem fotóztam le a felpakolt kofferokat, most jutott az eszembe.
A nyomásnál és a húzoncnál létráztam: szépen letoltam két 4-es létrát. A triszett nagy súlyokról szólt, de szigorúan 10 ismétlésekkel. Lemértem a tornatermi farmeres kört: 28 méter. Jó kis kihívás egy ilyen kört, különösen a forduló húzós, mert ott sem rakom le, hanem egy kis ívben megfordulok vele. Az edzőtermi oda-vissza pedig 24 méter, de ott lerakom a közepén, mert ott nincs hely megfordulni.
Egy kis vádli-fogáserősítéses szuperszettel fejeztem be a heti nehéz napot.

Holnap szombat.

2 megjegyzés:

Flóra írta...

Szia Sanyi Gyerek,

most én is szoktam nagy súlyos kofferolni, legutóbb 2x85-tel mentem. Nagyon kemény. Amit a szertárban látni, egy korábbi képen, az a koffer, ugye? A vastag rúd hogy ízlik? Szépen átalakultak az edzéseid, de én még mindig látom bennük a könnyű erőt.

Üdvözöl,

- Zsolti

Névtelen írta...

Hali!

Igen az a koffer: egy fogóval ellátott vastag rúd, amire kényelmesen lehet tárcsákat pakolni.
Le fogom most már tényleg fotózni. Eccer.
Mélyebbről kell felvenni, mint a betonkofferokat és billegősebbek is (különösen forduláskor kell figyelni), de ennyi nehezítés belefér. Szoktam vele vastagrudas felhúzást is végezni. A teremben lévő srácoknak szoktam ajánlgatni, de még egyszer sem rakta össze senki. A kézisúlyzókat sem szokták hurcolászni, valahogy nem sokba nézik a cipelgetős gyakorlatokat. Gyengék is, mint mostanság a hajnali harmat.

Igen, fokozatosan átalakítottam edzéseimet, most a nyomás-húzás párra épül fel a kis rendszerem, egy kis triszettes vegyes kupaccal vagy duplagolyós kiegészítéssel, no meg az elmaradhatatlan fogáserősítéssel. Ez így most bőven kielégíti a mozgás- és erőlködésigényemet. Lehetne többet, lehetne jobban, de ezzel most jól érzem magam.