kedd, május 19, 2015

01 - Erőcske és szakítás - TS 110,5 kg

Késő délelőtti edzés. A lábujjtörés után 11 edzés pörgött le sántikálva és ücsörögve. Három hét után már egy - a lábakat szabadabban használó - edzésprogramba kezdtem, aminek a középpontjában a duplagolyós meló volt (elég béna címet találtam neki).
Továbbra is a duplagolyós melón van a fókusz, de rövidítem az egy edzésen elvégzett gyakorlatok számát, mert nemsokára kezdődik a gyógytornász néni heti három alkalmas nyújtásdömpingje, ami előtt öltözéssel, bemelegítéssel sem szeretnék 1 óránál többet edzeni. Ja, és nem akarok mindennap jönni. Így kissé átalakítom az edzéseimet, pontosabban 3 napra szedem szét, hogy ezzel csökkenjen az egy napra eső gyakorlatok száma. Lesz egy erőnap, egy duplagolyós nap farmerrel és egy strandizom nap.
Mindezt egy visszafogott étkezés kíséri, mert bizony a lábujjtörés gyógyulása során a testsúlyom felszaladt 115 kg-ra. Már kb. 3 hete nagyon odafigyelek a kajára (alapvetően eddig is jól étkeztem, de sok volt a napközbeni nassolás: csoki, keksz, banán hegyek) így már visszaesett a testsúlyom 110,5 kg-ra, épp ma mértem meg a teremben. Jó lenne 100 kg-ra környékére visszamenni, mert nem jönnek rám a kedvenc rövidnadrágjaim. Bosszantó :-)
Ma az erőrésszel kezdtem:
  • Duplagolyós gyakorlás: 3 kör (összesen 12 perc meló) az alábbiakból, minden gyakorlatban 5 ismétlés, minden gyakorlatnak percenként kezdtem neki, a maradék idő pihi, 1 kör felépítése:
    • dupla clean
    • dupla mp
    • dupla clean
    • fűrészelős nyomás
    @24-@24, majd @32-@32 és végül @36-@36 a használt golyópár
    • DuplaMP @40-@40: 5x2, kényelmes tempó
    • Húzódzkodás 30kg: 5x2, kényelmes tempó
    • Szegtörés: 7x230, 7x200, könnyedén
    • Snatch @32: 40-40, 10-10, összesen 100 ismétlés 4:50 alatt - jól meglihegtetett :-)
    A könnyű erő szelleme hatja át ezt a napot. A szakítás a végén jól megfektetett, de most is 5 percen belül vagyok a 100 ismétléssel. Volt ez már bő 4 perc körül is, most ennyi.
    Szauna nem volt, mert a pultos kislány szerint nem jó az ajtaja. Vagy egyszerűen csak nem akarják felfűteni. Meg is értem őket, mert szinte mindig egyedül vagyok benn, csak nekem van bekapcsolva.

    Holnap szerda és strandizom.

    2 megjegyzés:

    Zsolti írta...

    Sanyi Gyerek!

    Hajrá formába hozás! :) Örülök, hogy megmaradsz és vége a lábujjvilágnak.

    Üdvözöl,

    - Zsolti

    Névtelen írta...

    Hali!

    Bizony, most egy kicsit gatyába kell ráznom magam kinézetügyileg. Mert jó-jó hogy erő, meg funkcionális testalkat, meg lófasz, de azért még nem kell úgy kinézni, mint egy teleszart gatya. :-)