vasárnap, június 03, 2018

KE - 6x1

Reggelig esett, így a mai túrát elhalasztottuk.
Mától új edzésprogram kezdek. A súlylétrás tömegnövelő melót felváltja a könnyű erő program. Január vége felé 97 kg-os testsúllyal kezdtem bele ebbe mennyiségi edzésbe, most 102,5 kg vagyok. Szépen kikerekedtem, persze ebbe van némi zsír is. Most hogy itthon edzem, majdnem mindennap tudok valamennyit mozogni, másrészt ideje váltani alacsonyabb összes ismétlésszámra. Ideális választásnak tűnik erre a könnyű erő program. Négy edzésnapra gondoltam + egy kiegészítő dupla @24-es napra. De majd meglátjuk, mi válik be.
A felvezető swinglétrás variációkat megtartom, ez a fix pont :-). A két főgyakorlat adja az edzés gerincét (felvétel és nyomás illetve húzódzkodás), majd egy lihegtető a végére. Ez ma a szumó elemelés volt panel-farmerrel. De itt befigyelhet még lendítés és szakítás is. Bár alapvetően az elemelés a farmerrel jobb választás: igazi teljes testes gyakorlat. Edzés elején amúgy is van ballisztika.
A 6x1-es nappal kezdtem:
  • Bemelegítés, gimnasztika: 10 perc
  • Swingek: 2x10x@32, 2x10x@36, 2x10x@40, 2x10x@44, 2x10x@48, összesen 100 lendítés
  • Clean&Press: 6x(1-1)@48
  • Húzódzkodás párhuzamos fogással: 6x1x(+32 kg)
  • Szumó elemelés + Panel-Farmer: 2x(10 + 54 lépcső fel-le)x(@36-@36)
  • GridX + Nyújtások: 10 perc
Ennyike. A C&P gyakorlatban kicsit vissza is léptem, hiszen a súlylétráknál (2-2)@48 volt a befejező lépcsőfok. Most meg csak (1-1) volt belőle. De jó ez így, hiszen a könnyű erő lényege az ismételhető edzés.
A húzódzkodásban ellenben feljebb léptem, mert a súlylétrás verzióban nem lehetett ilyen nagy súlyt használni, mert egyszerűen nem bírtam volna. Most hogy csak egyes ismétlések vannak, és főleg nincs közvetlen előtte még 10 másik húzonc mindenféle súllyal, frankón sikerültek.
A befejezés elemelés volt a farmerrel. Ez azért durva: egy ilyen páros 2:10 körüli ideig tartott és igenyösen meglihegtetett. Még grippert szerettem volna a végére, de a farmer után felejtős volt :-)

Holnap hétfő.

Nincsenek megjegyzések: